Hlavní obsah

Ve Varnsdorfu demonstrovaly stovky lidí proti nárůstu kriminality

Varnsdorf
Aktualizováno

Ve Varnsdorfu začala v pátek krátce po 16. hodině demonstrace proti rostoucí kriminalitě a sociálně nepřizpůsobivým. Akce, kterou svolal aktivista Lukáš Kohout, se zúčastnilo zhruba 300 lidí. Ti se po krátkém proslovu vydali k místní ubytovně Sport, kterou obývají údajně problémoví obyvatelé, převážně Romové. Policisté jim zahradili cestu.

Článek

Policisté demonstraci doprovázeli a před ubytovnou jí kordon těžkooděnců zahradil cestu. Z davu před ubytovnou se ozývalo "cikáni do práce". V podvečer se začal dav rozcházet.

Vedle antikonfliktního týmu a těžkooděnců ze vzduchu situaci monitoroval i vrtulník. Celkem bylo připraveno více než 300 policistů.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Obyvatelé Varnsdorfu přihlížejí demonstraci.

Ti předvedli organizátora akce do jedné z přistavených dodávek. Podle vyjádření policejní mluvčí Jarmily Hrubešové nebyl pochod na rozdíl od samotné demonstrace nahlášen.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Policisté předvádějí aktivistu Lukáše Kohouta.

Policisté se obávali zejména provokací ze strany pravicových radikálů. Vedení města chce situaci řešit s majitelem ubytovny i s agenturou pro sociální začleňování.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Pochod demonstrantů ve Varnsdorfu

Napětí na severu Čech eskalovalo v souvislosti s několika incidenty i obecným nárůstem kriminality, k němuž v poslední době v oblasti došlo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám