Hlavní obsah

Apple ztratil prototyp iPhonu 5

Novinky, mif

O práci nejspíše přijde jeden ze zaměstnanců společnosti Apple, který si vyrazil s prototypem iPhonu 5 do baru Cava 22 v San Franciscu. Přístroj tam totiž zapomněl a nálezce jej prostřednictvím služby Craigslist prodal neznámo komu. Podle serveru Gizmodo, který na ztrátu novinky upozornil, je jen otázkou času, než se na internetu objeví video a fotografie reálného iPhonu 5.

Článek

Celá situace je o to zajímavější, že Apple prototyp neztratil poprvé. To samé se stalo i u předchozí generace, kdy jeden mladík ztracený iPhone 4 nalezl v baru v Redmontu, kde má Apple ústředí. Mladík testoval iPhone 4 potají po dobu jednoho týdne, pak jej ale Apple na dálku zablokoval. Proto se mladík rozhodl telefon prodat redaktorům serveru Gizmodo, kteří jeho podobu zveřejnili na internetu.

Řada zahraničních diskutérů upozorňuje na to, že Apple nemusel iPhone 5 (potažmo iPhone 4) ztratit neúmyslně. „Je to pro ně skvělá reklama, o ztraceném iPhonu bude psát každý a Apple bude mít reklamu úplně zadarmo,“ uvedl jeden z diskutujících na serveru Gizmodo.

Společnost Apple informace o ztrátě prototypu zatím nijak nekomentovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám