Hlavní obsah

Policie odvezla lékaře Bartáka z nemocnice

Právo, Novinky, jfk, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policisté v úterý odvezli lékaře Jaroslava Bartáka z nemocnice v Praze na Bulovce. Tam skončil poté, co zkolaboval po sobotním zatčení na ruzyňském letišti. Bartáka policie z nemocnice odvezla na služebnu v Kongresové ulici.

Článek

Lékař svolal do nemocnice novináře, chtěl jim poskytovat rozhovory. Než tak ale stačil udělat, policisté ho z nemocnice odvezli. Barták ležel na druhém interním oddělení nemocnice Na Bulovce.

"Ve 12.15 shledal ošetřující lékař zdravotní stav obviněného jako uspokojivý. Z těchto důvodů je dotyčný opět v režimu zadržení," uvedla v úterý po poledni mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

V nejbližší době policie předá státnímu zástupci návrh na vzetí do vazby.

Policisty tlačí čas, protože při rozhodování o vazbě musí být podezřelý v režimu zadržení, který trvá 48 hodin. Z toho policie už 12 hodin vyčerpala v sobotu od zadržení na letišti až po pozdně noční výslech. Poté co se zhroutil, bylo zadržení přerušeno.

Šest trestních oznámení

Lékař a spolumajitel kliniky v Modřanech čelí podezření ze spáchání několika trestných činů: znásilnění, omezování osobní svobody, vydírání, vyhrožování či ublížení na zdraví.

Trestní oznámení na Bartáka podalo šest jeho bývalých asistentek. Všechny prý ponižoval, bil, jedné z nich měl dokonce do pití nasypat omamné látky.

Ženy se hlásily postupně poté, co svůj příběh zveřejnila dívka jménem Lucie, která s Bartákem jela na Filipíny. Tam jí údajně lékař zabavil pas a sexuálně ji napadal. Ze země jí pomáhal dokonce ministr zahraničí Karel Schwarzenberg.

Už v minulosti stanul Barták před soudem, když v roce 2007 na ulici zbil svou asistentku. Odsouzen nebyl, protože dívka přijala mimosoudní finanční vyrovnání.

Barták se brání tím, že asistentky byly prostitutky, on s nimi na to měl smlouvu a nynější kauza má jen cíl jej zdiskreditovat.

Policisté lékaře zadrželi v sobotu, když se s rodinou vracel z dovolené v Turecku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám