Hlavní obsah

Motorkář ujížděl policistům a zahynul pod kamiónem

Právo, pko
Brno

Minutu před pátečním polednem skončil život motorkáře u Bořitova na Blanensku na silnici 1/43 zvané silnice smrti. Motorkář na stroji Honda CBR 900 ujížděl před policejní hlídkou, která ho nedaleko odtud zastavovala. Jenže při předjíždění na horizontu se už nestačil vyhnout protijedoucímu kamiónu. Z následného střetu neměl šanci vyváznout živý. Frekventovanou silnici nehoda zablokovala a policisté provoz odklánějí přes vedlejší komunikace.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policisté prováděli kontrolu dodržování pravidel silničního provozu na silnici 1/43 v místě zvaném Černohorské lesy. Motorkáře, který měl předjíždět na plné čáře, zastavila hlídka u kruhového objezdu u Černé Hory. Řidič motocyklu hlídce nejprve zastavil, pak ale začal ujíždět směrem na Svitavy," konstatovala blanenská policejní mluvčí Iva Šebková.

Po dvou kilometrech v zatáčce na horizontu vyjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím nákladním automobilem značky Renault. Motocyklista při střetu utrpěl smrtelné zranění.

„Motocykl, který po nárazu i s řidičem skončil v příkopu u silnice, začal hořet. Oheň zachvátil také tahač. Požár pomocí ručního přístroje před příjezdem požárních jednotek likvidoval řidič kamiónu. Hasiči oheň pomocí vysokotlakého proudu za několik minut dostali pod kontrolu. Celkovou škodu vyšetřovatel hasičů podle předběžného odhadu vyčíslil na 320 tisíc korun, z toho 70 tisíc na motocyklu a 250 tisíc korun na tahači Renault Premium,“ dodal mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám