Hlavní obsah

Jančura: Na kolejích budeme lepší než České dráhy

Brno

Soukromý železniční dopravce RegioJet, který patří do skupiny Student Agency brněnského podnikatele Radima Jančury, chce trasu z Ostravy do Prahy zvládnout za tři a půl hodiny. Jízdenky budou stát od 230 korun a zájemci si budou moci na palubě koupit bohaté občerstvení. V ceně budou mít kávu, vodu a čaj. Za peníze pak i třeba suši.

Článek

„Budeme výrazně levnější než stávající dopravce. Naše služby budou výrazně lepší,“ prohlásil sebevědomě Jančura.

V plné síle soukromý dopravce vyjede od prosince, kdy vstoupí v platnost nový jízdní řád. „Nabídneme celkem devět párů spojů. Do Prahy budeme vyjíždět každé dvě hodiny, ve špičce pak každou hodinu,“ řekl Jančura s tím, že pokud si cestující zdarma pořídí takzvanou kreditní jízdenku, za přepravu v jednom směru zaplatí 230 korun.

První vlaky ale podle Jančury vyjedou do měsíce. „Od září budou jezdit dvě tréninkové soupravy, kde budeme učit personál poskytovat kvalitní služby,“ vysvětlil. RegioJet slibuje, že na železnici přinese jiný styl služeb – moderní vybavení vlaku, stevardy na palubě, připojení wi-fi nebo denní tisk a občerstvení zdarma.

Na koleje ve čtvrtek poprvé vyjela ucelená souprava RegioJet ve finální podobě – lokomotiva od plzeňské Škody i vagóny koupené od rakouských státních drah budou po úpravách a natřené v melounově žluté barvě v kombinaci s antracitovou.

Skupině Student Agency vzrostl v pololetí meziročně obrat o 35 procent na 2,85 miliardy korun. Dopravce plánuje za rok 2011 obrat ve výši 5,5 miliardy, což by oproti roku 2010 mělo být navýšení o více než miliardu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám