Hlavní obsah

Voda z průtrže mračen na Přerovsku opět zaplavila lidem domy

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Zaplavené zahrady, sklepy, ale i dva zasažené rodinné domy za sebou zanechal vydatný přívalový déšť, který se v sobotu v podvečer během hodiny hned dvakrát přehnal nad obcí Všechovice na Přerovsku. Problémy jsou také v obci Podolí a na dalších místech.

Článek

Hasiči na místě odčerpávají vodu a pomáhají s odklízením nánosů bahna. Vodu čerpají po dešti také na několika místech v Přerově. Ve Všechovicích kvůli přívalovému dešti v srpnu zasahují již podruhé.

"Liják trval zhruba 15 minut, ale byl velmi intenzivní. Do hodiny přišel další. Voda zaplavila stejné domy jako na počátku srpna. Nyní je tam voda tak po okna. Jeho obyvatelé ještě nestačili odstranit škody po minulém přívalovém dešti," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Hasiči čerpají vodu i v okolí fotbalového areálu, na místě jsou profesionální hasiči i tři jednotky dobrovolných hasičů. Přívalový déšť postihl Všechovice rovněž 4. srpna. Voda s bahnem z okolních polí se dostala do sklepů i do obytných částí domů.

Hasiči také sledují hladinu vodního toku v sousedních Opatovicích. "Hasiči postavili preventivně zátarasu, aby se voda z potoka nedostala do domů. Hladina se zvýšila, protékala jím voda s blátem. Situace se již ale zklidňuje," doplnil Hošák.

Voda zaměstnala hasiče také v Tučíně na Přerovsku, kde se dostala do blízkosti bývalé prodejny Jednoty. Potok se rozlil také v obci Podolí na Přerovsku. Vydatně pršelo i v Přerově, hasiči tam čerpají vodu ve městě i místních částech. Problémy jsou hlášeny i z areálu přerovského podniku Meopta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám