Hlavní obsah

V Polsku vykolejil vlak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava
Aktualizováno

Jeden člověk zemřel a více než 50 bylo zraněno při železničním neštěstí v Polsku. Rychlík InterCity jedoucí na hlavním tahu z Varšavy do Katovic vykolejil v pátek odpoledne u obce Baby nedaleko Lodže. Agentura PAP původně uváděla, že oběti jsou čtyři.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nehoda vlaku v PolskuVideo: Reuters

 
Článek

"Lidé byli vymrštěni z oken a skončili pod vagónem, který leží na boku," vysvětlil záchranář Wlodzimierz Kapiec televizi TVN24, proč může být obětí víc.

Podle serveru WirtualnaPolska.pl se neštěstí stalo kolem 16:15 nedaleko Piotrkowa Trybunalskeho. Vlak, jímž cestovalo asi 280 lidí, byl sestaven ze čtyř vagonů a lokomotivy. Při nehodě lokomotiva a tři vagóny vykolejily. Oběť je z prvního vagónu, který se převrátil.

Foto: Profimedia.cz

První vagon se převrátil na bok.

"První vagón je zcela zničený, okna jsou rozbitá, boky poničené," uvedl cestující Marcin Chlebowski pro televizi TVN24  a dodal: "Lidé zůstali klidní. Mnozí ale byli v šoku. Záchranné týmy dorazily rychle."

Na místě zasahuje šest zdravotnických vrtulníků, které společně se sanitkami převážejí raněné do nemocnic v nedalekých městech. Pasažéři, kteří vyvázli bez zranění, byli dopraveni do školy v obci Baby.

Příčiny nehody zatím nejsou známy. Média pouze uvedla, že strojvůdce nehodu přežil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám