Hlavní obsah

V Londýně zemřela pátá oběť nepokojů

– Londýn • Aktualizováno
Novinky, rei

V londýnské nemocnici v noci na pátek zemřel 68letý muž zraněný při pondělních nepokojích v západní části města. Stal se tak pátou obětí srážek mladých výtržníků s policií. Policie úmrtí vyšetřuje jako vraždu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V Londýně zemřela pátá oběť nepokojůVideo: Reuters

 
Článek

Richard Mannington Bowes byl se zraněními hlavy nalezen v bezvědomí ve čtvrti Ealing.

"Byl to brutální akt, který vyústil v nesmyslné zabití nevinného muže," komentoval incident vrchní inspektor John McFarlane. "Pan Bowes zaplatil strašlivou cenu, je mi ho a jeho rodiny moc líto," prohlásil starosta metropole Boris Johnson. Oba vyzvali případné svědky, aby poskytli policii informace.

Jeden z obchodníků, který incidentu přihlížel, popsal, že muže napadla skupina mladíků. "Ti výtržníci zapálili popelnici. On se pokoušel oheň uhasit, tak ho srazili na zem a začali po něm skákat," uvedl.

Soudy stále zasedají i přes noc

V Londýně byl v noci na pátek podruhé za sebou klid díky masivnímu nasazení policistů v ulicích. Klid ale stále nemají soudy zasedající nepřetržitě i po setmění. Policie ve čtvrtek oznámila, že při nepokojích bylo zatčeno přes 1500 lidí.

Podle předběžných odhadů pojišťovacích společností škoda způsobená zuřivým davem překročila hranici 225 miliónů eur (5,5 miliardy korun), uvedla ČTK. Vláda oznámila založení zvláštního fondu ve výši 22 miliónů eur, který má poskytnout pomoc poškozeným živnostníkům, jejichž obchody byly zničeny a vyloupeny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám