Hlavní obsah

"Manžel mě jedenáct let bil a znásilňoval," psala Monyová příteli krátce před smrtí

– Praha
Novinky, David Zápal

Známá spisovatelka Simona Monyová (†44), která byla v noci na čtvrtek zavražděna ve svém domě v Brně-Obřanech, byla údajně léta týrána svým manželem Borisem Ingrem. Právě jeho policie podezírá z toho, že svou ženu ubodal.

Článek

„Simona se mi svěřila, že ji manžel jedenáct let bil a znásilňoval. Vyhrožoval jí také opakovaně i smrtí. Určitě ji zavraždil právě on,“ svěřil exkluzivně Novinkám nejbližší přítel zavražděné Richard Sacher, který poskytl i SMS zprávy Monyové plné šokujících obvinění.

„Simona mě několikrát informovala o hrůzách, které se u nich doma děly. Muž ji měl znásilnit dokonce prý i před nejmladším synem. Bohužel jsem se domníval, že přehání a nepřikládal jejím tvrzením takovou váhu. Vím, že poslední půlrok opakovaně ležela v nemocnici, ale nespecifikovala důvody hospitalizací. Kdoví, jestli to nebylo kvůli domácímu násilí,“ přemítá zpívající spisovatel.

Můj psychopat se sem dvakrát vloupal, vyrazil dvoje dveře, mě před S. zmlátil a znásilnil. Museli jsme mít doma bodyguarda a teď máme všude alarm napojený na security službu. S. se i přesto hrozně bojí.
Simona Monyová, 21. 7. 2011<br/>

Krize mezi manželi se naplno rozhořela až loni, kdy do domu spisovatelky vtrhli exekutoři. „Simona neměla vůbec tušení o tom, jak se její manžel šíleně zadlužil. Musela za něj zaplatit kolem miliónu a půl korun. Letos dokonce stihla vydat již dvě knihy, aby mohla splatit všechny dluhy po svém muži. Přestala mu ale důvěřovat a to se na jejich vztahu odrazilo,“ uvádí Sacher. Vleklá krize vyvrcholila koncem června, kdy se Monyová rozhodla Ingra nadobro zbavit.

Znásilnil ji před synem

„Musela ho nechat vykázat z domu a vystěhovat. Dům jí hlídala ochranka. Dokonce ji prý znásilnil před jejím nejmladším synem, bil ji a vyhrožoval jí smrtí. Tvrdila mi i to, že ji znásilňoval několik let. Za posledních pár měsíců zhubla na třiačtyřicet kilogramů a měla vážné psychické problémy,“ uvedl spisovatelčin přítel.

Podle jeho slov se Monyová se svými problémy okolí nesvěřovala. „Měli jsme velmi dobrý vztah. Naznačila mi, že jsem jediný, komu o svých potížích říká. Teď o víkendu měla za mnou přijet na návštěvu do Prahy, a pak jsme spolu hned chtěli jet na dovolenou do Chorvatska. Chtěla vypadnout z Brna. Říkala, že je na tom bídně a má šílené deprese,“ tvrdí Sacher, jemuž Monyová dokonce dodala do jedné z jeho knih příběh o smrti.

„Simona často figurovala i v mých knihách. V jedné z posledních, Dýchla na mě smrt, měla dokonce první kapitolu. Přišla totiž pozdě k vyhlídkovému letadlu, které se krátce poté zřítilo, a pasažéři zahynuli. Svou smrt přežila ostatně několikrát. Naposledy už bohužel ne. Bude mi moc chybět,“ uzavřel Richard Sacher.

SMS zprávy Simony Monyové Richardu Sacherovi

3. 12. 2010

„Televize mu rok neplatila. Napůjčoval si od lichvářů, aby se ode mě nemusel nechat živit. Neměl na úroky, tak to narůstalo, a teď to bylo dva měsíce drsný. Já to samozřejmě všechno zaplatím, ale narušení důvěry je pro mě moc vážná věc.“

21. 7. 2011

„Už jsem opět svobodná, dnes přesně měsíc. Zatím se můj psychický stav zhoršuje... Kdybych měla napsat knihu, co se u nás děje, brali by to čtenáři jako sci-fi.“

„Nerozešli jsme se. Musela jsem ho security službou nechat vystěhovat. Mlátil mě a už šlo o život.“

"Můj psychopat se sem dvakrát vloupal, vyrazil dvoje dveře, mě před S. (nejmladší syn zavražděné - pozn. red.) zmlátil a znásilnil. Museli jsme mít doma bodyguarda a teď máme všude alarm napojený na security službu. S. se i přesto hrozně bojí."

„Mlátil mě a psychicky týral jedenáct let. Svatbu (syna Monyové – pozn. red.) chtěl překazit. Posledních pět týdnů před svatbou mi fakt šlo o život. Čtyři dny před svatbou jsem ho vypakovala. Odstupné 1,2 miliónu a na dva měsíce zaplacený pronájem bytu. Na svatbě jsem chtěla být kočka v mezích svého věku a počtu dětí, ale vážila jsem 43 kg a vypadala jak z koncentráku. Nějak ten život neumím žít, poseru všechno, co jde. Promiň za upřímnost. Je osvobozující moct si ji konečně dovolit. Tobě věřím.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám