Hlavní obsah

Bizarní bazén na střeše hotelu v 55. patře vyniká neuvěřitelným výhledem

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ti, kdo se bojí výšek, raději zůstávají opodál. Odvážnější plavou blíž až k hraně bazénu, který jakoby končil ve vzduchoprázdnu mezi singapurskými mrakodrapy. V hotelu Marina Bay Sands, který připomíná první řadu pyramidy z karet, se pyšní obrovským bazénem na střeše. Svými rozměry je delší než ležící Eiffelova věž, proto je nejdelším bazénem svého druhu.

Článek

Pokud se budete chtít v tomto specificky umístěném bazénu vykoupat, musíte vystoupat až do 55. patra. Leží totiž na střeše SkyPark, která spojuje tři věže hotelu. Pocit nekončícího bazénu vzniká díky vodě, která přepadává přes okraj a mizí kdesi v nekonečnu.

Foto: Profimedia.cz

Když připlavete blíž k okraji, zjistíte, že celá situace není až tak riskantní, jak na první pohled vypadá. Pod strmým srázem bazénu je totiž ještě nádrž, která vede po celé jeho délce, aby zachytávala přetékající vodu. Ta je následně přečerpávána zpět do bazénu.

Ve výšce téměř 200 metrů a s délkou jako tři olympijské bazény (téměř jako dvě fotbalová hřiště) je největším venkovním bazénem v takové výšce, citoval server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Celý resort vyšel na čtyři miliardy liber (cca 112 miliard korun), což ho z hlediska výše nákladů činí nejdražší nemovitostí na světě. Není divu, kromě bazénu v sobě ukrývá také kasino, výtvarnou galerii, obchodní centrum, divadlo, muzeum a pavilón křišťálu ve tvaru lotosového květu. Navíc se mezi obchody můžete svézt na tradiční čínské loďce ze 17. století, která pluje na vnitřním kanálu.

Majitelé nechali zkrášlit interiéry předními umělci různých směrů. A tak uvnitř narazíte například i na les s 83 stromy nebo na obrovskou sochu vážící téměř 15 tun.

Hotelový resort Marina Sands Bay navrhl architekt Moshe Safdie, který se inspiroval balíčkem karet. V celém komplexu je zaměstnáno přibližně 10 000 lidí.

Celkem má 2560 pokojů, jejichž cena se pohybuje od 9800 Kč za noc. Oficiálně se otevřel 24. června roku 2010. Původně měl být otevřen již v roce 2009, ale kvůli zpoždění, nedostatku materiálu a pracovních sil, se otevřel o rok později.

Foto: Profimedia.cz

Vstup do bazénu i pro zvědavce z ulice

Část bazénu je vyhrazena pouze pro hotelové hosty, zbytek vodní plochy mohou ale využívat i lidé, kteří zde nejsou ubytováni. Otevřeno mají denně, od pondělí do pátku mezi 10 a 22 hodinou, v pátek, sobotu a neděli zavírají o hodinu později.

Dospělí: 344 Kč

Děti 2-12 let: 240 Kč

 Senioři nad 65 let: 293 Kč

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám