Hlavní obsah

Kvůli brutálnímu ubodání dívky v Krnově byl obviněn její bratr

Právo, Aleš Honus
Krnov
Aktualizováno

Mladík, kterého zatkla policie v souvislosti s brutálním ubodáním jedenáctileté dívky v Krnově, byl obviněn z vraždy. Jde o sedmnáctiletého bratra zavražděné. Motiv činu policie nesdělila. Nechce ani oficiálně potvrdit konkrétní příbuzenský poměr mezi obviněným a obětí. Z okolností případu ale vyplývá, že jde skutečně o sourozence.

Foto: Aleš Honus, Právo

Policisté před domem v Krnově, kde byla ubodána dívka.

Článek

O sdělení obvinění ze zvlášť závažného zločinu násilného charakteru informovala ve středu mluvčí policejních vyšetřovatelů Gabriela Holčáková. S ohledem na věk podezřelého i oběti ale nechce říct bližší informace.

„Dnes byl rovněž podán státnímu zastupitelství podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Vzhledem ke skutečnosti, že jde o osobu mladistvou, je nutné respektovat ustanovení zákona i pokynu státního zástupce a další informace o řízení vedeném proti mladistvému zveřejnit nelze,“ uvedla mluvčí Holčáková.

Rodina byla podle sousedů bezproblémová

Jedenáctiletá dívka byla ubodána v jednom z domů v okrajové části Krnova. Rodinu, ve které se tragédie odehrála, hodnotili sousedé jako bezproblémovou. Obviněný mladík ale podle sousedů měl potíže s chováním. Nedávno byl dokonce vyloučen ze školy.

To potvrdil i ředitel školy, do níž měl docházet. „Co se týče prospěchu, nebyl na tom zas tak špatně. Jeho chování ale nebylo na patřičné úrovni, a to jak vůči spolužákům, tak i pedagogům. Šlo hlavně o vulgaritu a nekontrolované chování,“ řekl ředitel s tím, že mladík byl několikrát podmíněně vyloučen ze školy. Ke konci prvního ročníku pak byl vyloučen definitivně.

To, co patrně udělal, ředitele šokovalo. „Samozřejmě, že to šokovalo celé město. Pokud to opravdu udělal, je to něco strašného,“ dodal ředitel školy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám