Hlavní obsah

Ministr Heger byl kvůli nevolnosti hospitalizován

Právo, fal, per

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) byl v noci na úterý hospitalizován v českobudějovické nemocnici. Nevolno se mu udělalo po cyklistickém výletu. Po preventivním vyšetření byl ráno propuštěn.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09)

Článek

„Panu ministrovi se po včerejším (pondělním, pozn. red.) náročném sportovním výkonu udělalo nevolno a dostavil se do nemocnice. Byl u nás hospitalizovaný, podstoupil preventivní vyšetření a ráno jsme ho propustili," potvrdil Právu mluvčí českobudějovické nemocnice Jan Dušek.

„Stalo se tak po poměrně velkém sportovním výkonu, kdy se mi udělalo špatně,“ řekl Právu ministr. „V pondělí jsme na kolech jeli asi 60 km, což není mnoho. Ale převýšení bylo zhruba 1000 m. A protože už jsem delší čas tak náročnou túru na kole nedělal, večer se mi udělalo nevolno. Teď už se ale cítím dobře,“ řekl ministr po propuštění z nemocnice.

„V podstatě jsem tam byl pouze na pozorování a dostal kapačku. Nevolno se mi udělalo asi také z toho, že jsem v pondělí málo jedl a málo pil. A při takovém sportovním výkonu to chce kalorie doplňovat,“ řekl Právu ministr.

Sportovat chce Heger dál

Heger je znám jako velký sportovec. I když mu je 63 let, věnuje se cyklistice, veslování a turistice. Do jižních Čech vyrazil na dovolenou v době, kdy má vláda prázdniny.

I přes prodělanou nevolnost se na dovolené chce ministr dál věnovat sportu. „Zanedbával jsem ho a teď už přece jenom mám něco trošičku natrénované. Tak už to půjde líp,“ uzavřel ministr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám