Hlavní obsah

Supertajná Nokia s Windows odhalena, natočili ji čínští dělníci v továrně

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O prémie zřejmě přijdou čínští dělníci, kteří mají v současnosti na starosti výrobu nového chytrého telefonu společnosti Nokia s operačním systémem Windows. Na internet totiž nahráli video, které detailně zachycuje vzhled i operační systém utajovaného přístroje. Nokia se přitom všechny informace o telefonu snaží střežit tak důkladně, že nikdo zatím ještě ani neví, jak se bude novinka jmenovat.

Článek

Podle videa čínských dělníků, na které upozornil server WPcentral.com, je již jasné, že nová Nokia bude vypadat téměř stejně jako model N9. Oba telefony mají velice minimalistický vzhled. Celé čelní straně dominuje velký displej, Nokia N9 dokonce nemá ani tlačítko pro vstup do menu. Vše je nahrazeno gesty na dotykovém displeji.  [celá zpráva]

Vzhled nové Nokie neunikl poprvé. Již v červnu ji totiž šéf Nokie Stephen Elop ukázal novinářům na tajné konferenci. I když poprosil novináře, aby odložili své fotoaparáty a vypnuli všechna nahrávací zařízení, maďarským redaktorům se podařilo přístroj natočit na video. Snímek pak také umístili na internet.

O vypracování prvního telefonu s Windows se Nokia poprvé zmínila již na začátku února, kdy obě firmy oznámily navázání spolupráce. K té údajně došlo kvůli tomu, že finský výrobce nemá na trhu zcela ideální pozici.

O tom Elop informoval v otevřeném dopise. „Stojíme na hořící plošině a musíme jednat velice rychle, jinak shoříme,“ přirovnal Elop současnou situaci firmy k příběhu o naftaři, kterému vzplála vrtná plošina.

„iPhone od Applu zcela změnil význam slova smartphone, upoutal pozornost vývojářů a vytvořil novou mocnou platformu. Jasně ukázal, že když vyrobíte dobrý telefon, lidé jsou za něj ochotni utratit velké peníze. iPhone se objevil v roce 2007 a my stále ještě nemáme konkurenceschopný produkt,“ uvedl šéf Nokie.

Za spojenectví prý americký softwarový gigant zaplatil více než 17 miliard korun. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám