Hlavní obsah

Důchodce šel vedle přechodu, řidič na něj zaútočil

– Ostrava
Právo, Pavel Karban

Na sedmdesátiletého muže zaútočil počátkem července šofér v Ostravě. Nelíbilo se mu, že senior nešel přes cestu přímo po přechodu, ale vedle něj. K útoku došlo ve středu 6. července kolem druhé hodiny odpoledne v Heřmanické ulici, několik metrů od křižovatky s ulicí Michálkovickou, ve Slezské Ostravě.

Článek

„Muž přecházel komunikaci vedle přechodu pro chodce, po němž přecházela jeho manželka,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. V době, kdy šel pár přes cestu, zastavil před přechodem zatím neznámý řidič červené Škody Forman a staršího muže upozornil na to, že přecházením mimo přechod porušuje předpisy.

Důchodce si to ale nechtěl nechat líbit a řidiče urazil. Na to šofér vyskočil z auta a na manžele zaútočil, muže udeřil a kopl tak, že spadl na zem. „Senior ke své obraně použil obranný sprej. Incident měl skončit až poté, co jiný řidič na místě zatroubil,“ dodala policejní mluvčí.

Útočník měl napadeného zranit, doba léčení není podle Holčákové dosud známa. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny výtržnictví a ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, pachateli hrozí trest odnětí svobody až na tři léta,“ upřesnila s tím, že policie žádá případné svědky, aby volali linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám