Hlavní obsah

Dva lidé zemřeli při nebezpečném předjíždění, auto smetl nákladní vlak

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava
Aktualizováno

Dva mrtvé a jednoho těžce zraněného si vyžádalo chování řidiče osobního vozu v Opavě. Přestože na železničním přejezdu na Palhanecké ulici blikala výstražná světla a stála zde dvě auta, řidič se rozhodl přejezd přejet. Vůz smetl nákladní vlak.

Článek

„Tragická nehoda se stala ve středu ráno pět minut po sedmé hodině. Pětačtyřicetiletý řidič Opelu Vectra z Karviné jel po Palhanecké ulici v Opavě ve směru na Krnovskou ulici. Na železničním přejezdu byly v tu chvíli zapnuty zvukové i světelné signály upozorňující na průjezd vlaku. Závory zde nejsou," sdělila Právu mluvčí opavské policie Dagmar Schindlerová.

Před přejezdem také stála dvě osobní auta. "Řidič opelu však nedbal, předjel čekající vozy a vjel na přejezd, kde jej smetla lokomotiva 115tunového nákladního vlaku, která jela zhruba šedesátikilometrovou rychlostí. Řidič vozu a jeho jednašedesátiletá spolujezdkyně sedící za ním na místě zemřeli. Druhá žena sedící vedle řidiče byla záchranáři transportována s vážnými zraněními do ostravské fakultní nemocnice,“ dodala mluvčí s tím, že škoda na vlaku a osobním vozidle je u obou 50 tisíc korun.

Vlakovou soupravu řídil 53letý strojvedoucí ze stanice Opava - Východ do stanice Krnov. „Dechová zkouška u strojvedoucího lokomotivy byla negativní. U zemřelého řidiče bude nařízena soudní pitva,“ upřesnila Schindlerová.

Vlaková doprava na trati mezi Opavou a Krnovem byla přerušena zhruba až do středeční 11. hodiny. Informoval o tom náměstek generálního inspektorátu Drážní inspekce Jan Kučera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám