Hlavní obsah

Internet Explorer překonal v popularitě Firefox

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V evropském regionu překonal webový prohlížeč Internet Explorer od společnosti Microsoft konkurenční Firefox od Mozilly. Ten přitom kraloval žebříčku statistik od konce loňského roku. Vyplývá to z informací analytické skupiny StatCounter.

Foto: Novinky

Internet Explorer 9

Článek

Internet Explorer (IE) má podle červnové statistiky StatCounteru na svém počítači nainstalováno 35,47 % evropských uživatelů. Druhá příčka patřila v minulém měsíci Firefoxu díky podílu 34,67 %. Třetí pak Chromu (19,96 %), čtvrtá Safari (5,3 %) a pátá Opeře (3,91 %).

Foto: StatCounter, Novinky

Oblíbenost internetových prohlížečů od června 2010 do června 2011.

Ještě v květnu přitom statistikám kraloval v Evropě Firefox s podílem 36,19 %. Druhá pozice tehdy patřila IE (35,15 %). Pořadí zbylých tří prohlížečů zůstalo beze změny.

Rozdílná situace je podle statistik StatCounteru v České republice, kde už více než rok kraluje Firefox. Ten měl v červnu podíl 39,88 %. Druhé místo patřilo IE (28,73 %), třetí Chromu (21,04 %), čtvrté Opeře (7,65 %) a páté Safari (1,9 %).

Foto: mif, Novinky

Firefox 4

Propad oblíbenosti Firefoxu v Evropě je poměrně překvapivý, protože společnost Mozilla uvedla v červnu pátou generaci svého prohlížeče. Ten se ale evidentně zvýšeného zájmů ze strany uživatelů nedočkal.

Firefox 5 přitom přináší řadu vylepšení. Řeč je především o rychlejším chodu, podpoře CSS animations, snadném přepínání mezi verzemi či o vylepšené integraci Firefoxu v Linuxu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám