Hlavní obsah

Pokojská, která obvinila Strausse-Kahna, si přivydělávala jako prostitutka

– New York • Aktualizováno

Ophelia Famotidina Diallová, která obvinila Strausse-Kahna ze sexuálního obtěžování, byla velice podnikavá. Vedle práce pokojské si přivydělávala také jako prostitutka. Napsal to deník The New York Post s odvoláním na důvěryhodný zdroj, který je obeznámen s výsledky vyšetřování.

Foto: Emmanuel Dunand, Reuters

Dominique Strauss-Kahn

Článek

„Existuje informace, že získávala mimořádné spropitné, jestli víte, co tím myslím. A nebylo to za přinesení ručníků navíc,“ řekl deníku zdroj blízký vyšetřování.

Žena byla údajně úmyslně přidělena do Midtown Hotel svým gangem protože věděl, že by měla vydělat velké peníze. „Existuje celá řada lidí, která věděla, jak je aktivní,“ prozradil zdroj.

Pokojská  měla „mnoho vedlejších nákladů - pletení vlasů, salón krásy - které platili muži, jež s ní neudržovali žádný vztah“, dodal zdroj The New York Post.

Měla prý pět mobilů

Už dříve se obejevila zpráva, že měla pět mobilních telefonů, za které měsíčně utrácela stovky dolarů. Policii přiznala ale jen jeden telefon.

Už dříve se také objevily spekulace, že žena je nakažena HIV. Podle některých informací obývala se svou nezletilou dcerou byt určený pro lidi nakažené HIV. Přidělovány jsou ale jen dospělým nakaženým osobám, z čehož se vyvozovalo, že může být nemocná.  [celá zpráva]

Podle mluvčího hotelu Joshe Golda se obvinění pokojské z prostituce nezakládají na pravdě. „Je to absurdní,“ uvedl s tím, že hotel rozhodně nefunguje jako doupě neřesti.

Tvrzení, že pracovala jako hotelová prostitutka, může vysvětlovat, proč Strauss-Kahn trvá na tom, že jejich setkání měla sexuální spojitost.

List New York Times přinesl informaci, že celá kauza mohla být předem naplánovaná. Dvacet osm hodin po údajném znásilnění totiž Ophelia Famotidina telefonovala svému příteli do vězení v Arizoně, kterého zadrželi kvůli držení marihuany. Bavila se s ním o tom, co se stalo v hotelu . „Neboj se, tenhle chlap má hodně peněz. Vím, co dělám,“ řekla pokojská podle důvěryhodného zdroje listu. Hovor byl nahrán.

Její výpověď je sporná

Zajímavý spád začal mít celý případ v pátek. Newyorský soudce vrátil Straussu-Kahnovi kauci ve výši šesti miliónů dolarů a zrušil i domácí vězení pro něj. Nyní se může volně pohybovat po USA, i když žaloba nebyla stažena. Pas ovšem bývalému šéfovi MMF vrácen nebyl. [celá zpráva]

Soudce vzal v úvahu nová fakta. Ukázalo se, že muž, kterému pokojská volala do vězení poslal na její účet značné sumy peněz. Celkem se na jejím účtu objevilo sto tisíc dolarů, jejichž původ neuměla vysvětlit. Panuje podezření, že je žena zapletena do praní peněz z drog. [celá zpráva]

Polovina Francouzů je pro návrat DSK do funkce
49 procent Francouzů by rádo vidělo, kdyby se bývalý šéf Mezinárodního měnového fondu (MMF) Dominique Strauss-Kahn vrátil do politiky. Vyplývá to z průzkumu deníku Le Parisien, který byl zveřejněn v neděli. Naopak 45 procent oslovených návrat DSK odmítá. Jeho návrat si přejí především příznivci levice, uvedla ČTK.
Opoziční socialisté s DSK počítali jako s kandidátem do prezidentských voleb. Poté, co se ukázalo, že proti němu vznesená obvinění ze sexuálního útoku na pokojskou nemusejí být podložená, socialisté začali spekulovat, že by se mohl do politiky vrátit a účastnit se i prezidentských voleb. [celá zpráva]

Vyšetřovatelům také tvrdila, že v USA žádala o azyl, protože byla v Guineji skupinově znásilněna. V žádosti ale toto nestojí.

V daňových přiznácích si zase odečítala náklady na dvě děti, i když má jen jedno.

Obhájci Strausse-Kahna tvrdí, že sex mezi oběma byl dobrovolný. Nemohou popřít, že k němu došlo, protože na oblečení ženy bylo jeho sperma.

Strauss-Kahn měl před skandálem velkou šanci, že ho opoziční socialisté vyberou jako svého kandidáta na francouzského prezidenta. Ti doufají v jeho očištění i kandidaturu na hlavu státu. Zatím se ale nikdo nezabýval spekulacemi, zda by ho románek s pokojskou nějak nediskriminoval v kampani, když je ženatý. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám