Hlavní obsah

Mladík si vyzvedl řidičák a při cestě na koupání zabil v autě dva kamarády

– Znojmo • Aktualizováno
Novinky, Petr Nový

Mimořádně tragická dopravní nehoda se stala ve středu v podvečer nedaleko Mašovic na Znojemsku. Skupina pěti mladých lidí se vyjela koupat, před cílem jejich cesty však havarovali. Osmnáctiletý řidič si jen chvíli před tím vyzvedl svůj první řidičský průkaz. Bilance nehody jsou dva mrtví a jeden těžce zraněný.

Článek

Skupina jela v osobním voze Škoda 125L po silnici ze Znojma. Osmnáctiletý řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu silnice a svým schopnostem.

„Vzhledem k tomu, že si ten den o půl čtvrté odpoledne vyzvedl svoje úplně nové řidičské oprávnění, neměl ani dostatek zkušeností,“ řekla mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

Po projetí mírné levotočivé zatáčky dostal vůz smyk, vyjel do příkopu, pravou zadní částí narazil do stromu a ten přelomil. Auto pak bylo odhozeno a levou zadní částí narazilo na další strom. Vozidlo se uprostřed zcela roztrhlo.

Osmnáctiletá dívka uprostřed a šestnáctiletý chlapec vpravo svým zraněním na místě podlehli.
mluvčí policie

Dva mladíci na předních sedadlech vyvázli s lehkými zraněními. Nejtragičtěji skončili spolujezdci vzadu. Šestnáctiletá dívka na levé straně utrpěla těžké zranění. Vrtulníkem byla transportována do nemocnice v Brně.

„Osmnáctiletá dívka uprostřed a šestnáctiletý chlapec vpravo svým zraněním na místě podlehli. Sedmnáctiletý mladík na předním sedadle je hospitalizován v nemocnici ve Znojmě. Mladý muž za volantem byl po ošetření propuštěn do domácího léčení,“ doplnila mluvčí policie.

Policie hledá cyklisty, kteří byli nejspíš první u nehody

Dechová zkouška u řidiče vyloučila požití alkoholu a test na přítomnost drog v těle byl také negativní. „Řidičský průkaz jsme mladíkovi zadrželi. Způsobená škoda je odhadnuta na pět tisíc korun," doplnila policistka.

Jedni z prvních svědků projíždějící kolem měli být údajně dva cyklisté. „Pro řádné vyšetření této tragédie potřebujeme i jejich svědectví. Nechť se přihlásí na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu,“ uzavřela mluvčí policie.

Jedná se o čtvrtou dopravní nehodu se smrtelným zraněním na Znojemsku v tomto roce. Od ledna zemřelo na silnicích Znojemska celkem pět osob. Všechny tyto tragické události mají mnoho společného. Je to vysoká rychlost jízdy a nízký věk řidičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám