Hlavní obsah

Nová škodovka se bude v Mladé Boleslavi vyrábět i s logem Seatu

Novinky, Martin Žemlička

V roce 2012 se začne prodávat nový model od Škody s pracovním názvem A-Entry. Ten se bude v Mladé Boleslavi montovat i s logem Seatu, řekl pro Novinky.cz dobře informovaný zdroj z automobilky. Vedení zvažuje i verzi kombi. Příští rok se začne prodávat i třetí generace Škody Octavia, karosářská verze kombi přijde v roce 2013.

Článek

Škoda bude nový model s pracovním názvem A-Entry (SK251/1), který bude velikostně mezi fabií a octavií, vyrábět od druhé poloviny příštího roku. Předpokládá se zahájení prodeje od listopadu 2012. Škoda nyní podle interních informací zvažuje i verzi kombi, konečné rozhodnutí však ještě nepadlo.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Seat Ibiza 1,4

Na mladoboleslavských linkách bude podle zdroje z automobilky nový automobil údajně vyráběn rovněž s logem španělského Seatu. Vůbec poprvé by tak z hlavního výrobního závodu Škoda Auto sjížděly automobily s jiným než škodováckým logem. Oba modely se prý budou lišit minimálně, technický základ bude totožný. Automobil s pracovním názvem A-Entry se bude vyrábět kromě České republiky také v Číně a Indii.

V roce 2012 přijde Škoda s novou, v pořadí třetí generací Octavie liftback (interní kód A7), verze kombi se začne prodávat v roce 2013. O rok později Škoda představí třetí generaci Fabie (A06).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám