Hlavní obsah

Škoda má údajně hotovou třetí generaci Octavie

Novinky, ČTK, maž

Mladoboleslavská automobilka má údajně hotovou třetí generaci Octavie. Tvrdí to týdeník Ekonom s odvoláním na dodavatele. Automobilka údajně skončila výběrová řízení na všechny hlavní díly. Nová Octavia by se měla představit v roce 2013.

Článek

Škoda Auto v září představí malý vůz, jehož název ale zatím automobilka nezveřejnila. Automobil bude technicky stejný jako podobně velké modely od VW a Seatu. V roce 2012 se na trh dostane nový model s pracovním názvem A-entry, který svou velikostí "zapadne" mezi fabii a octavii.

Třetí generace Octavie by se měla začít prodávat v roce 2013. Už nyní je ale model podle neoficiálních zpráv hotový; automobilka nyní začne se zátěžovými testy. Škodovka už údajně skončila všechna výběrová řízení na dodavatele hlavních dílů.

Foto: maž, Novinky

Škoda Octavia Tour

Škoda Auto v polovině dubna zahájila stavbu nové haly na výrobu Škody Octavia. Dokončí ji v polovině roku 2012, a zvýší tím výrobní kapacitu octavií o polovinu. Vedle octavií a fabií bude poté z výrobních linek v Mladé Boleslavi sjíždět i třetí model Škody.

Výrobní kapacita octavií se po dokončení nové haly zvýší z 800 na 1200 aut denně. Kapacita fabií zůstane na současných 1200 vozech denně. Navíc bude Škoda ve městě vyrábět nový vůz. Nyní Škoda vyrábí ještě modely Roomester ve Vrchlabí a Superb a Yeti v Kvasinách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám