Hlavní obsah

Nokia N9 nadchne velkým displejem a chytrým ovládáním

Novinky, mif

Společnost Nokia odhalila v úterý na konferenci v Singapuru svůj nový chytrý telefon, který by se měl ještě letos stát novou vlajkovou lodí firmy. Novinka zaujme především povedeným displejem a novým operačním systémem Meego, který má velice snadné a intuitivní ovládání.

Článek

Srdcem hi-endového telefonu Nokia N9 je procesor Texas Instruments OMAP 3630, který pracuje na frekvenci 1 GHz. Jeho výkon by měl bohatě stačit i na ty nejnáročnější mobilní aplikace a hry.

K dispozici má telefon 1024 MB operační paměti. Prodávat se bude ve dvou verzích, s kapacitou 16 a 64 GB. Rozšířit kapacitu úložného prostoru pomocí paměťových karet možné nebude.

Foto: Novinky

Nokia N9

Širokoúhlý displej má úhlopříčku 3,9 palce a rozlišení 480 x 854 obrazových bodů. Displej je navíc chráněn speciálním zaobleným sklem odolným proti škrábancům. Novinka disponuje 8Mpix fotoaparátem s dvojicí LED diod, kterému nechybí ani autofocus. Samozřejmostí je možnost natáčet videa v HD rozlišení.

Foto: Novinky

Nokia N9

Nokia využívá u modelu N9 nový operační systém Meego. Ten se vyznačuje velice přehledným a intuitivním ovládáním. Zajímavé je, že se zcela obejde bez jakýchkoliv tlačítek. Například hlavního tlačítka pro otevření menu nebo návrat na úvodní obrazovku. Tlačítka nahrazují gesta – například menu spustíte jednoduchým pohybem prstu z jednoho kraje obrazovky do druhého.

Foto: Novinky

Nokia N9

Ve výbavě telefonu nechybí ani WiFi, Bluetooth, GPS, či technologie NFS, která umožňuje snadno sdílet obrázky a videa mezi telefony pouze tím, že je přiložíte k sobě. Rozměry telefonu jsou 116 × 61 × 12,1 mm a hmotnost 135 g včetně baterie.

Na trhu by se Nokia N9 měla objevit ještě v průběhu letošního roku, přesná cena zatím nebyla stanovena.

Foto: Novinky

Nokia N9

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám