Hlavní obsah

Policie zahájila trestní stíhání údajného piráta z D1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie zahájila minulý týden trestní stíhání Aleše Trpišovského, který na konci loňského roku podle policie agresivní jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu na dálnici D1. Informoval o tom deník Blesk, kterému to řekl státní zástupce Tomáš Milec. Za pokus o ublížení na zdraví a poškozování cizí věci hrozí Trpišovskému až 12 let vězení.

Článek

Trpišovský podle policie ve dvou případech předjel na dálnici D1 pomalejší automobily zprava, opět se před ně zařadil a prudce brzdil. Tím donutil řidiče k zastavení. V jednom případě řidič pomalejšího auta nestačil zabrzdit a havaroval.

Krajské státní zastupitelství krátce poté ale policii vrátilo případ k došetření, protože se řidič podle žalobců nedopustil trestných činů, z nichž ho policisté vinili. Nyní se případ posunul dál. "V uplynulém týdnu bylo (s Trpišovským) zahájeno trestní stíhání," řekl listu Milec.

Trpišovský není spokojen se stavem, v jakém mu policie po třech měsících koncem března vrátila jeho už proslulý bíločerný Mercedes ML 63 AMG se čtyřmi dvojkami na registrační značce. Za zrezivělé brzdy a další součástky plus vybitou gelovou autobaterii žádá od policie finanční náhradu.

„Jde o necelých padesát tisíc korun. Nechali to v nevětrané garáži, takže některé díly zrezly, navíc nechali vybít baterii, která se prostě vybít nesmí. S vozem tak zacházeli v rozporu s pokyny výrobce,“ zdůvodnil pro Právo nárok svého klienta advokát Michal Pacovský.

Původní stíhání Trpišovského středočeská státní zástupkyně Miloslava Zagarová zastavila už na přelomu roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám