Hlavní obsah

Véčka jsou relativně normální lidé, řekla Peake, s Vondrou si notovala o koalici

Průhonice

Místopředsedové Alexandr Vondra (ODS) a Karolína Peake (VV) se na sněmu koaličního hnutí Starostové a nezávislí (STAN), který začal v Průhonicích u Prahy, vyslovili pro pokračování vládního projektu s TOP 09, s níž STAN úzce spolupracuje. Doufají, že se podaří překlenout krizi důvěry, kterou koalice prodělává.

Foto: Petr Horník, Právo

Kateřina Klasnová, Radek John a Karolína Peak

Článek

"Členové Věcí veřejných jsou relativně normální lidé, se kterými je možné spolupracovat. Doufám, že i do budoucna budeme právě my jednou z těch stran, se kterými právě vaše hnutí bude moci spojit práci, ať už na komunální či celostátní úrovni," uvedla Peake.

"Názorově a ideově máme k sobě velmi blízko a budeme-li schopni se povznést nad to, co je méně důležité, můžeme uspět," uvedl na sněmu Vondra k budoucnosti koaliční spolupráce. Peake pak zdůrazňovala odpovědnost za stabilitu a prosperitu země a potřebu překonat nedostatek vzájemné důvěry.

Pokračování v neděli večer

Napětí v koalici vyvolalo zejména dění ve Věcech veřejných, která po svém nedávném sjezdu požaduje obnovení svého čtyřčlenného personálního zastoupení ve vládě. Dosavadní jednání byla neúspěšná, pokračovat mají v neděli večer.

"My si velmi vážíme pana ministra (Jana) Kubiceho, nemyslíme si, že by měl být vyměněn. Nejsme ufoni, kteří si jdou po šesti týdnech znovu říct o ministerstvo vnitra," uvedla Peake. Informace o zájmu VV o toto ministerstvo byly podle Peake pouze reakcí na tvrzení předsedy vlády a ODS Petra Nečase, že žádné stranické ministry měnit nechce. VV žádají odchod ministra obrany Vondry a ministra zemědělství Ivana Fuksy (ODS).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám