Hlavní obsah

Ve třech obchodech IKEA v Evropě byly nastražené bomby

Ve třech obchodech řetězce Ikea v Belgii, Nizozemsku a Francii zasahovali pyrotechnici u nastražených bomb. Několik náloží explodovalo, jiné byly včas objeveny. Belgická média uvádějí, že bomby byly ve všech obchodech podobné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli bombě byla evakuována IKEA v nizozemském EindhovenuVideo: Reuters

 
Článek

Nálože či podezřelé balíčky explodovaly nebo byly objeveny v obchodech v belgickém Gentu, nizozemském Eindhovenu a ve francouzském městě Lomme.

V Gentu obchodem v pondělí kolem 18:00 otřásly prakticky ve stejnou dobu dvě malé exploze. Nálože byly umístěny pod paletami se zbožím. Jeden zaměstnanec a jeden člen ochranky byli lehce zraněni. Škody jsou ale jen omezeného rozsahu. Obchod byl okamžitě evakuován. Kdo tam výbušniny nastražil, ani jaký byl jeho motiv, se zatím neví.

Podobné události se odehrály i v Nizozemsku a ve Francii.

V Eindhovenu pyrotechnici v pondělí krátce před půlnocí zlikvidovali podezřelý balíček poté, co už předtím byl obchod evakuován kvůli výbuchu v jednom z odpadkových košů. Nizozemská pobočka IKEA podotkla, že nemá informace o nějaké hrozbě, která by vůči společnosti mohla být cílena. Firma tak zatím hovoří o "incidentu" a není podle ní důvod k posílení bezpečnosti poboček.

Výbušniny byly podle žalobce z Gentu objeveny i v obchodě ve francouzském Lomme, i když zde belgická média nezmiňují bližší podrobnosti. Policie nyní zkoumá, zda a případně jaké spojení existuje mezi jednotlivými případy.

Anketa

Obáváte se teroristických útoků na obchodní centra?
Ano, jsou to ideální cíle
54,8 %
Ano, ale nejsou příliš pravděpodobné
9,4 %
Ne, není důvod k panice
21,7 %
Ne, je to nesmysl
7,5 %
Do obchodních center nechodím
6,6 %
Celkem hlasovalo 8525 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám