Hlavní obsah

Na nový supermobil od HTC se čeká fronta jako na banány za socialismu

Novinky, mif

Nejspíše jako ve frontě na banány za socialismu si připadají někteří nadšenci, kteří si přišli zakoupit nový chytrý telefon HTC Sensation. I když se novinka začne prodávat až v úterý v devět hodin ráno, první zájemce se do fronty postavil už v neděli okolo 19. hodiny. Na otevření prodejny tak bude muset čekat 38 hodin.

Fronta na nový telefon HTC SensationVideo: Novinky

 
Článek

Dlouho očekávaný Sensation se začne prodávat v úterý v jediné oficiální prodejně HTC v České republice na Praze 1. Aby výrobce nalákal co nejvíce lidí, nabídl prvních 100 přístrojů s výraznou slevou.

Jak se ale již nyní zdá, zájem bude daleko větší. Sto zájemců se totiž ve frontě nashromáždilo už v pondělí před polednem a neustále přibývají další. Ti věří, že noční čekání některý z prvních příchozích vzdá a levnější telefon si budou moci odnést právě oni.

„Čekám tady od neděle od 19 hodin. Střídáme se po dvou hodinách s kamarádem, jeden hlídá, druhý spí. Šest tisíc za to určitě stojí, pro chudého studenta je to celkem dost,“ uvedl úplně první člověk ve frontě.

„Já jsem si vzala na čekání v práci volno,“ uvedla další žena, která si chce v úterý odnést HTC Sensation.

HTC Sensation je vybaven 4,3palcovým širokoúhlým displejem s rozlišením qHD, tedy 540x960 obrazových bodů. Navíc bude patřit k nejodolnějším na trhu, protože bude pokryt speciální vrstvou Gorilla glass. Bez poškození by díky tomu měl vydržet například i pády na zem.

Srdcem hi-endového telefonu je dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon, který pracuje na frekvenci 1,2 GHz. K dispozici má 768 MB operační paměti. Pro uložení dat je pak vybaven 1GB flash pamětí, kterou je možné dále rozšířit pomocí paměťových karet microSD o dalších 32 GB.

HTC Sensation disponuje 8Mpix fotoaparátem s dvojicí LED diod. Na čelní straně je umístěna druhá 1,2Mpix kamera, která slouží pro videohovory. Novinka umožňuje natáčet videa ve Full HD 1080p, rozlišení rychlosti je 30 snímků za sekundu a se stereofonním zvukem.

Novinku pohání operační systém Android. Ve výbavě nechybí ani WiFi, Bluetooth, GPS, či microUSB konektor, který je možné pomocí speciální redukce proměnit v HDMI výstup. Rozměry zařízení jsou 126,1x65,4x11,3 mm a hmotnost 148 g, včetně baterie.

Foto: Novinky

HTC Sensation

Reklama

Výběr článků

Načítám