Hlavní obsah

Tornádo vyrvalo chlapce z auta, pátrání po nezvěstných pokračuje

– Joplin
Novinky,

Na 126 stoupl v noci na pátek počet obětí tornáda, které v neděli večer zpustošilo město Joplin ve státě Missouri. Bylo nalezeno tělo šestnáctiletého chlapce, kterého vír vyrval z auta. CNN to potvrdila jeho matka Michelle Hareová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Obyvatelé tornádem rozvráceného Joplinu hledají své blízkéVideo: Reuters

 
Článek

Uvedla, že tělo jejího syna Lantze bylo lokalizováno. Vyrval ho v neděli večer z auta vítr o rychlosti 320 kilometrů za hodinu.

Poté, co se přes Joplin přehnalo tornádo, jeho otec Mike Hare prohledal všechny nemocnice a stále volal na synův mobil. Marně. „Zvonil den a půl, pak už nabíhala rovnou hlasová schránka,“ řekl otec.

Lantz byl jedním ze jmen na seznamu 232 nezvěstných, který byl zveřejněn až ve čtvrtek. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tornádo v USA zlikvidovalo město JoplinVideo: Reuters

Informace matky o jeho smrti potvrdil i koroner z okrsku Newton Mark Bridges s tím, že počet obětí tohoto jediného tornáda stoupl na 126. Zraněných je 900. [celá zpráva]

Nález oběti jen zesílil obavy dalších lidí, kteří postrádají své blízké. Jednou nezvěstných je i matka Roberta Haywarda. „Šla si pro pizzu a nikdy se nevrátila. Uplynuly tři čtyři hodiny a nám to bylo jasné,“ řekl Robert a dodal: „Všichni ji postrádáme, byla skvělý člověk.“

Lidé si také stěžují na nařízení platná v márnici, kam nemohou přijít hledat příbuzné. Mnohdy je vidí až po čtrnácti dnech. Těla se musejí napřed identifikovat podle některých markantů, jako jsou třeba tetování. "Nyní jim budou poskytovány informace dříve," slíbil guvernér Missouri Jay Nixon.

Problémem je také pátrání po starých lidech, kteří byli v domovech důchodců nebo v demech s pečovatelskou službou. Týká se to zejména pacientů s Alzheimerovou chorobou, kteří byli převezeni jinam.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám