Hlavní obsah

Číňan řešil nespokojenost s úřady pumovými útoky

Peking

Číňan nespokojený s postupem úřadů vůči němu ve čtvrtek v jihovýchodní Číně odpálil na třech různých místech nálože a zabil nejméně dva lidi. Šest osob bylo při útocích zraněno. Nálože vybuchly před vládními objekty v několikaminutových intervalech po sobě. Podle agentury Nová Čína se incidenty staly ve městě Fu-čou ve východočínské provincii Ťiang-si.

Foto: Profimedia.cz

Nálože vybuchly před vládními objekty krátce po sobě. Dvě byly umístěny v autech.

Článek

První dvě nálože explodovaly asi deset minut po sobě po třetí hodině ranní SELČ na parkovišti před budovou okresního soudu a poblíž radnice téhož obvodu. U radnice bomba poničila asi deset aut a vyrazila okna domů. Třetí nálož útočník odpálil asi za půl hodiny před úřadem inspekce kvality potravin.

Dvě první bomby byly umístěny v autech, která byla při útoku zničena.

Žádný z čínských sdělovacích prostředků zatím nevysvětlil motiv útočníka. V provincii Ťiang-si je hodně dolů, v nichž se běžně používají výbušniny, a také je tam několik dílen na výrobu pyrotechniky.

"Hodně lidí si stěžuje na vládu, která všechny tyto stížnosti ignoruje stejně jako tu moji. Ale žádný běžný člověk by nedokázal nic podobného, jako toto. Takové útoky tady běžné nejsou," řekl obyvatel města Čang Wej-čang. Sám se prý dostal do konfliktu s úřadem kvůli právnímu sporu týkajícímu se lesa.

Agentura Reuters připomněla jiný případ z tohoto měsíce, kdy nespokojený bývalý zaměstnanec jedné banky na severozápadě Číny odpálil bombu a zranil tak 49 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám