Hlavní obsah

Sony objevila útok na tisíce účtů své hudební služby v Řecku

Firma Sony objevila útok na softwarové zabezpečení 8500 uživatelských účtů svého řeckého hudebního serveru. Mluvčí společnosti oznámil, že z účtů mohla být odcizena osobní data, včetně telefonních čísel a e-mailových adres. Dodal ale, že se případ netýká žádných dat z kreditních karet.

Foto: Profimedia.cz

Budova Sony v Berlíně

Článek

Sony zavřela řecký hudební servis v neděli a útok vyšetřuje. Mluvčí uvedl, že bližší podrobnosti nemůže poskytnout.

Firmu přitom nedávno postihl rozsáhlý útok hackerů na její internetovou herní síť PlayStation Network, který zasáhl přes 100 miliónů uživatelských účtů. Sony pak musela síť vypnout a doufá, že její chod plně obnoví ještě tento měsíc.

Rozsáhlý útok na zabezpečení sítě poškodil reputaci Sony, která se přitom roky potýká se ztrátami ve výrobě televizorů. Firmu navíc postihly výpadky v zásobování komponenty po rozsáhlém zemětřesení 11. března.

Sony v pondělí oznámila, že na krytí nákladů spojených s krádeží dat dala 14 miliard jenů (téměř tři miliardy Kč). Šlo například o pojištění klientů, lepší zabezpečení sítě, zákaznickou podporu a vyšetřování samotného útoku. Za fiskální rok do března příštího roku očekává Sony ztrátu 3,2 miliardy dolarů, napsala agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám