Hlavní obsah

Test DNA potvrdil sperma šéfa MMF na šatech pokojské

Novinky,
Paříž/New York
Aktualizováno

Na šatech pokojské, která obvinila bývalého šéfa Mezinárodního měnového fondu (MMF) Dominiqua Strausse-Kahna ze sexuálního útoku, našli stopy spermatu. Testy DNA potvrdily, že jde o sperma Strausse-Kahna, informovala newyorská policie francouzské úřady, napsal franouzský server Atlantico.fr.

Foto: Emmanuel Dunand, Reuters

Dominique Strauss-Kahn u soudu v New Yorku

Článek

O biologických stopách Strausse-Kahna posléze informovaly i americké televizní stanice ABC a NBC. NBC upřesnila, že byly zjištěny na límci halenky Strauss-Kahnovy údajné oběti.

Newyorská policie informovala podle serveru atlantico.fr o výsledcích testu DNA  francouzské úřady v noci na pondělí. Bývalý šéf MMF je Francouz. Newyorská policie a soud, který se případem zabývá, odmítly jakkoli tyto informace komentovat.

Podle agentury AFP neměly být oficiálně výsledky laboratorních zkoušek oznámeny před zahájením soudního procesu se Straussem-Kahnem, který by měl začít až za několik měsíců. Strauss-Kahn je obviněn ze sedmi trestných činů. Pokojskou měl mimo jiné donutit k orálnímu sexu a pokusit se ji znásilnit.

Testuje se i koberec z pokoje, ale pokud by bylo nalezeno sperma na něm, může tým obhájců přijít s tím, že není z doby útoku.

Strauss-Kahn stále vše popírá: "Co nejsilněji popírám obvinění, jímž nyní čelím. Jsem si jist, že pravda vyjde najevo a já budu očištěný."

Server atlantico.fr má podle všeho přístup k informacím na francouzských diplomatických kanálech. Byl to právě on, kdo jako první přišel s překvapující informací, že Strausse-Kahna před více než týdnem zatkla newyorská policie po incidentu s pokojskou.

Podle neověřených zpráv měl den před útokem tehdejší šéf MMF problémy s personálem hotelu. Dvě zaměstnankyně mu odmítly dát pití, uvedl list Daily Telegraph.

Reklama

Výběr článků

Načítám