Hlavní obsah

Windows Phone budou prý nejoblíbenější mobilní platformou v roce 2013

Novinky, mif

Operační systém Windows Phone by se měl stát už za dva roky nejoblíbenější mobilní platformou na světě. Tvrdí to alespoň analytici z agentury Pyramid Research. Podle nich americký softwarový gigant Microsoft porazí i Android, iOS, Symbian a další systémy.

Článek

Podle analytiků popularita Windows Phone stoupne především díky spojení Microsoftu a Nokie, které oba giganti oznámili letos v únoru. Podle serveru Businessweek softwarový gigant za tento strategický krok zaplatil miliardu dolarů, tedy více než 17 miliard korun. [celá zpráva]

Microsoft to ale nebude mít vůbec jednoduché, jak koneckonců naznačují dosavadní prodeje telefonů s Windows Phone. Podle šéfredaktora renomovaného ruského serveru Mobile Review Eldara Murtazina, se reálně za rok 2010 prodalo pouze 674 tisíc chytrých telefonů s operačním systém WP7. [celá zpráva]

„Jedná se o katastrofální výsledky,“ uvedl Murtazin. Zároveň připomněl, že Applu se vždy po uvedení nové verze povede prodat milión iPhonů během pár dní.

Microsoft zatím tvrzení nijak nekomentoval. Již dříve však zveřejnil, že na trh dodal v roce 2010 přes jeden a půl miliónu WP7 přístrojů. Mezi nimi jsou však započítány i telefony, které výrobci dodali mobilním operátorům a nejsou tedy reálně používány.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám