Hlavní obsah

Australan se zřítil z balkónu kvůli novému trendu na Facebooku

Novinky, rei
Brisbane

Smrtí mladého muže skončila v Brisbane zábava, k níž se v posledních týdnech prostřednictvím Facebooku a dalších sociálních sítí hlásí desetitisíce lidí po celém světě. Její podstatou je položit se rovně s hlavou dolů na neobvyklém místě, dát se vyfotografovat a snímek umístit na internetu. Asi dvacetiletý Australan se chtěl v neděli takto zvěčnit na zábradlí balkónu hotelového pokoje v sedmém podlaží.

Článek

Mladíkovi se praktikování tzv. plankingu (z anglického plank – prkno) nezdařilo, ztratil rovnováhu a zřítil se dolů. Fotografující přítel už mu nestačil přispěchat na pomoc.

„Muž byl na místě mrtvý,“ komentoval zástupce šéfa policie státu Queensland Ross Barnett.

Policie přitom před plankingem minulý týden varovala poté, co byl přistižen jiný mladík, jak leží na policejním autě.

„Druhý mladík chtěl tuto aktivitu dovést do extrému. To se mu bohužel vymstilo,“ dodal Barnett. „Rozumíme tomu, že to má být zábava, lidé se při ní ale vystavují riziku a mohou porušovat zákon, což nebude tolerováno,“ varoval znovu Barnett.

K plankingu se na Facebooku hlásí 90 000 lidí, kteří tam vystavili stovky fotografií jednotlivců ležících na komínech, eskalátorech, telefonních budkách, střechách nebo uprostřed křižovatky.

Anketa

Nechali jste se někdy přemluvit k bláznivé akci, při které vám šlo o zdraví nebo o život?
ano, dokonce jsem se zranil/a
3 %
ano, byla to legrace
12 %
ne, podobné věci nedělám
85 %
Celkem hlasovalo 11926 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám