Hlavní obsah

Sedmdesátky jsou zpět. Připravte si trendy účes

Když se nedávno na jednom z newyorských charitativních večírků objevila hvězda seriálu Sex ve městě Sarah Jessica Parkerová s účesem, v němž vypadala jako po zásahu elektrickým proudem, nebylo to módní faux pas. To jen ověřená módní ikona širokému okolí zvěstovala, že se do módy vracejí účesy tolik oblíbené v sedmdesátých letech.

Jak si připravit trendy vlnité účesy na léto Video: Novinky

 
Článek

Trend potvrzuje i snímek jedné z nejslavnějších modelek a hereček Elle Macphersonové, na němž vyráží ven s rozevlátými vlasy a oděná do džínů, k nimž si nazula platformy.

Foto: Profimedia.cz

Elle Macphersonová jakoby se vrátila v čase...

Návraty v čase jsou v módě běžné, ale ne každá žena na ně dokáže rychle reagovat. Tentokrát však můžete být rychle in, a to i když jste jako naschvál vyházela ze skříně všechno oblečení, jež nosila vaše matka zamlada a do vašeho obchodu nová kolekce "sedmdesátek" dorazí nejdřív za pět let... Stačí, když se zvládnete stylově učesat.

Díkybohu čtyřicet let nazpátek nefrčely žádné složité drdoly, ale vlnitá, rozevlátá a natupírovaná "hára", jež si při troše šikovnosti zvládne učesat každá žena. Důkazem toho je i celá řada celebrit, které kvůli novému trendu vydolovaly ze sklepa natáčky a nakoupily superbalení laku na vlasy.

Foto: Profimedia.cz

Claudia Cardinálová

Kromě Jessiky Parkerové se ve stylu sedmdesátek zhlédla například i Cheryl Coleová, která přišla v Los Angeles na natáčení soutěže X Factor s vlasy natupírovanými dozadu.

Foto: Profimedia.cz

Módní ikona Jessica Parkerová se nedávno objevila s takovou lví hřívou.

Rozvlňte se

Po trendu vlasů rovných jako hřebíky, který věrně reprezentovaly herečky Jennifer Anistonová a Gwyneth Paltrowová, a jenž trval skoro dvacet let, konečně zažívají svůj comeback vlny.

Žehličce se prý vždy vyhýbala i novopečená britská princezna Kate Middletonová. Po svatbě, kterou prožívaly statisíce lidí, stoupl i počet fanoušků jejího účesu. Podle serveru Daily Mail se hrnou do salónů a žádají o "Kate".

Foto: Profimedia.cz

Podobné modré šaty, které oblékla Kate Middletonová při oznámení zásnub s princem Williamem, má na sobě i její panenka.

Tento styl byl ale vždy hitem červeného koberce, píše server Daily Mail. Hlavní výhodou nadýchaných účesů je totiž to, že v nich ženy vypadají vyšší a jejich tváře se jeví hubenější.

Sedmdesátky frčí

"Velký vyfoukaný účes se definitivně chytil," říká Cos Sakkas, mezinárodní umělecký šéf kadeřnické firmy Toni "Je inspirovaný diskem 70. let a stylem Farrah Fawcettové - ten byl mladistvý, zábavný a přesto vytříbený."

Foto: Profimedia.cz

Cheryl Coleová a její pojetí sedmdesátek

Podle něj se dá účes snadno přizpůsobit jeho nositelce. Pokud se nebojíte extravagance, zkuste styl Jessica. Pokud je vám tupírování proti srsti, rozhodně alespoň účes nechte rozehrát vlnami jako Jennifer Lopezová nebo Kate Middletonová. Inspiraci najdete v tabulce Jak na to a v přiloženém videu.

Foto: Profimedia.cz

Vlnám přišla na chuť i Jennifer Lopezová

Jak na to
Kvůli trendy účesu nemusíte pokaždé běžet do kadeřnického salónu. Cos Sakkas z Toni & Guy's na serveru Daily Mail poradil, jak jej vytvořit i doma.
1. K vytvoření účesu je třeba dobré vlasové tužidlo, nejlépe objemové, neboť je nutné připravit si základ, který bude důležitý pro to, aby účes držel. Vlasy fénujte přes extra velký kulatý kartáč, přičemž u kořenů se je snažte vytáhnout a nadzvednout co nejvíce.
2. Pomocí těch největších natáček, kulmy nebo i žehličkou natáčejte velké prameny střídavě na různé strany (postup žehličkou viz video).
3. Nechte vlny vychladnout a nasprejujte lakem na vlasy každý pramen zvlášť.
4. Vyjměte natáčky, vlasy jemně pročechrejte a jemně rozčešte kartáčem vlny.
5. Tip pro extra objemný účes u kořínků: Vlasy natupírujte zespodu a použijte speciální pudr pro natupírovaný efekt.
6. Účes zafixujte bohatým množstvím laku a ideálně výrobkem, který dodá vlasům lesk (obsahující perleťové složky).

Tupírovala se už Marie Antoinetta

Tupírování bylo ale oblíbené mnohem dříve než v 70. letech. Styl vznikl už v 18. století a nejčastěji je spojován s Marií Antoinettou.

Foto: Profimedia.cz

Marie Antoinetta na dobovém portrétu

V šedesátých letech minulého století se vrátil a zaujal podobu nejrůznějších drdolů a úlů. Teprve v sedmdesátých letech ale tento způsob úpravy vlasů dosáhl svého vrcholu.

Foto: Profimedia.cz

Brigitte Bardotová na archivním snímku

Reklama

Související témata:

Související články

Nejslavnější hudební svatby a rozvody

Britský měsíčník Q vyhlásil ve svém květnovém čísle deset nejslavnějších hudebních svateb posledních let. Redaktor Ben Mitchell sestavil žebříček, v němž bral...

Výběr článků

Načítám