Hlavní obsah

Putin dostal na test novou Ladu, motor se mu nedařilo nastartovat

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Togliatti

Rozpačitě skončila poslední snaha ruského premiéra Vladimira Putina podpořit domácího výrobce automobilů značky Lada. Když ve středu dostal na zkoušku nový model vozu, nedařilo se mu ho nastartovat.

Článek

Osmapadesátiletý premiér značku v jejích těžkých dobách dlouhodobě podporuje. Vlastní vojenský off-road značky Lada a loni v létě se v dalším voze vyrobeném ruskou automobilkou vydal na médii sledovaný výjezd na Dálný východ.

Když se ale ve středu v Togliatti posadil za volant nového modelu Lada Granta, na cestu se mu povedlo vyrazit až po radě a zásahu ředitele firmy Avtovaz Igora Komarova. Z videa zveřejněného serveru Life News.ru je patrné, že se Putin pětkrát neúspěšně snažil nastartovat.

Foto: Alexei Nikolsky/RIA Novosti/Pool , Reuters

Vladimir Putin v novém voze Lada Granta

Nebyly to ovšem jediné problémy s ukázkovým vozem. Premiérovi se také nedařilo otevřít kufr auta, s čímž mu museli pomoct dva manažeři továrny.

Putin oblečený do saka sportovního střihu a se slunečními brýlemi na očích nicméně nový model chválil, když ho označil za „dobré auto“. Při startování byla podle jeho slov chyba na jeho straně, protože příliš rychle dupal na plyn a nevěděl, že vůz je vybaven elektronickým akcelerátorem, který je třeba spouštět pomalu.

Lada začne nový vůz prodávat ještě letos. Granta je označován za lidový vůz, jeho cena má být v přepočtu necelých 150 000 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám