Hlavní obsah

Kuvajťan najel v Praze do policisty a pak se oháněl diplomatickým pasem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zaměstnanec kuvajtského velvyslanectví v noci na sobotu najel do policisty na Václavském náměstí v Praze. Následovala honička a zadržení na Evropské třídě.

Experti ohledávají auto, které srazilo policistuVideo: Novinky

 
Článek

"Policista byl sražen v noci na Václavském náměstí vozidlem a utrpěl zranění. Byl odvezen záchranáři do nemocnice. Vozidlo odjelo a poté jej po pár minutách zastavili policisté v Praze 6," sdělila Novinkám pražská policejní mluvčí.

Policie také potvrdila, že muž se prokazoval diplomatickým pasem. Celá věc je ve vyšetřování a další podrobnosti zatím nechce sdělit.

Opilý rakouský diplomat nedávno jezdil po parku

Podobný incident se odehrál už před pár týdny. Rakouský diplomat tehdy nejspíš pod vlivem alkoholu vjel do parku u pražského Hlavního nádraží. Podle svědků tam nejméně jednoho člověka svou jízdou ohrozil. Dechovou zkoušku na alkohol odmítl a prokázal se rakouským diplomatickým pasem.

Incident se stal kolem jedné hodiny ráno poté, co již podezřele jedoucí vůz sledovalo služební auto pražských strážníků. Řidič ale místo po silnici najel na obrubník a pokračoval do Vrchlického sadů.

Podle informací strážníků řidič nejméně jednoho člověka přímo ohrozil. „Svědek uvedl, že kdyby si neskrčil nohy pod lavičku, auto by mu je přejelo,“ uvedl ředitel strážníků Miroslav Stejskal. Současně neměli z mužova vrávorání a dechu pochyb o tom, že je silně opilý.

Reklama

Výběr článků

Načítám