Hlavní obsah

Policisté na Tachovsku pronásledovali řidiče, který ujížděl po dálnici v protisměru

Právo, Patrik Biskup
Tachov

Tachovští policisté v noci na pátek pronásledovali řidiče, který jim ujížděl po dálnici v protisměru. Honička začala už v sousedním Německu, kde muž za volantem Renaultu Laguna nezastavil tamní policejní hlídce. Ta ho stíhala až za hranice, kde se k akci připojili čeští kolegové. Řidiče se nakonec policistům podařilo dopadnout. Nikomu se nic nestalo.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Řidič vjel na dálnici do protisměru u Boru a ujížděl odstavným pruhem. Hlídka jela za ním  ale s ohledem na riziko kolize s protijedoucími vozidly policisté zpomalili. Pronásledované vozidlo vyjelo z dálnice po osmi kilometrech u sjezdu na Mlýnec. Jeho řidič se chtěl schovat v lese, ale v terénu uvízl. Policisté ho zadrželi,“ uvedl tachovský policejní šéf Luděk Svoboda.

Jednalo se o 45letého muže ze severních Čech, který má kriminální minulost. Tvrdil, že v Německu nezastavil proto, že netušil, že jde o policisty, neboť měli civilní auto.

Prý se bál, že po něm někdo jde, a proto ujížděl. Policisté při prohlídce jeho vozidla objevili několik jízdních kol. Teď se prověřuje, zda nejsou kradená.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám