Hlavní obsah

Sexy dívky v úsporných oblečcích soupeřily v tanci u tyče

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Tanečnice ze Spojených států se snaží změnit náhled na „tancování u tyče“, tzv. pole dance. Tento poslední dobou oblíbený tanec, který se vyznačuje náročnými akrobatickými a atletickými prvky, totiž nemá nic společného se striptýzem, jak se mnozí mylně domnívají.

Článek

Jedenáct žen se utkalo již na třetím ročníku šampionátu U. S. Pole dance, který se letos konal ve vyprodaném sále Symphony Space v New Yorku. Propojováním různých tanečních forem, jako jsou například jazz a balet, bojovaly závodnice z nejvyšší kategorie nejen o prvenství, ale také o oficiální zařazení pole dance mezi sporty.

Spoluzakladatelka federace U. S. Pole Dancing Wendy Traskosová uvedla pro televizi CBS, že pole dance je, stejně jako jiný tanec, formou vyjádření. Ignorace k tomuto faktu je podle ní následkem negativních stereotypů.

Definice striptýzu, s kterým si pole dance mnozí pletou, totiž jasně odkazuje ke svlékání, což se během pole dance vůbec neděje. Tanečnice přicházejí na pódium v tanečním oblečku, který je sice sexy, ale zůstává na těle po celou dobu tance. Nápadná úspornost těchto oblečků pak má především praktické důvody, aby tělo dobře přilnulo k tyči.

Letošní šampiónkou se po loňském vítězství stala opět Natasha Wangová, když předvedla tanec inspirovaný filmem Černá labuť (Black Swan). Kromě titulu si vysloužila od diváků potlesk vstoje. Natasha se stejně jako Gabrielle Valliereová, která obsadila druhé místo, věnuje tanci pouze ve svém volném čase po běžné pracovní době.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám