Hlavní obsah

Návštěvníci zoo nutí orangutana kouřit, opičák se stal závislým na nikotinu

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníci malajské zoologické zahrady ve městě Johor Bahru doufají, že si místní atrakce, kouřící orangutanka Shirley, před jejich zraky popotáhne z cigarety, proto do jejího výběhu navzdory novým bezpečnostním opatřením vhazují nedopalky i čerstvě zapálené cigarety.

Článek

Po stížnostech ze strany některých návštěvníků a po doporučeních ze strany místního odboru pro ochranu přírody zavedla johorská zoo u výběhu orangutanky Shirley zvláštní opatření. Návštěvníky od ní tak v současné době odděluje prosklený panel a zesílené mříže. I přesto byly uvnitř nalezeny další odpadky.

Tajné kontroly z deníku The Star uvedly, že si návštěvníci zoo neustále zapalují cigarety, ač jsou všude rozmístěny nápisy se zákazem kouření. Někteří dokonce do výběhu vhazují obaly od koláčků a baví se pohledem na Shirley, jak se je marně snaží sníst.

„Řešením proti těmto vandalským činům není přemístění orangutanky jinam, ale zabezpečení vhodných podmínek pro bezproblémový kontakt mezi zvířetem a člověkem,“ uvedl ředitel organizace Perhilitan.

Podle některých návštěvníků by pomohly peněžité pokuty, dále zesílení hlídek kolem výběhu a v neposlední řadě také odvykací kúra pro Shirley, aby se neblahého zlozvyku zbavila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám