Hlavní obsah

Počet obětí tornád v USA stoupl na 350

Novinky, bok
Aktualizováno

Počet obětí ničivých tornád, která zasáhla jih Spojených států, stoupl podle posledních zpráv na 350. Odborníci označují toto období tornád za nehorší v historii země.

Článek

Během úterý a středy postihlo podle zjištění celkem šest amerických států na 200 ničivých tornád. Vojáci a další záchranné složky stále pátrají po přeživších pod troskami.

Podle zpráv byla nejpostiženějším státem Alabama. Na následky ničivých tornád se do tohoto státu přijel osobně podívat i prezident Barack Obama. "V životě jsem neviděl takovou zkázu. Uděláme vše pro to, abychom toto zničené místo opět postavili na nohy," uvedl Obama.

"Celé řady domů naprosto zmizely. Kostely, firmy, obchody, všechno. Připomíná to místo po náletu bomby," komentoval starosta Birminghamu, druhého největšího města ve státě, následky ničivých tornád.

Jen v Alabamě podle údajů zemřelo 246 lidí, nejvíce ve středu. Převážná většina domácností a firem v této oblasti je stále bez elektřiny.

Mrtví jsou hlášeni také z Tennessee, Mississippi, Kentucky, Louisiany, Georgie a Virginie.

Nejničivější tornáda v historii

Podle agentury AP bylo v tomto období zformováno druhé nejničivější a nejsmrtelnější tornádo v historii USA.

Nejhorší tornádo v celkové historii země udeřilo v roce 1925, kdy bylo při bouřích v Missouri, Illinois a Indianě zabito celkem 747 osob.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám