Hlavní obsah

Inspekce uzavřela prodejnu Albert, našla tam mrtvé myši a trus

Novinky, pit
Brno
Aktualizováno

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) po čtvrteční kontrole uzavřeli prodejnu Albert v ulici Cíglerova v devátém pražském obvodu. Uvedla to Eva Běťáková z tiskového oddělení SZPI s tím, že kontrola objevila v prodejně mrtvé myši a myší trus.

Článek

„Inspektoři objevili v prostorách provozovny pod paletami mrtvé myši a též množství myšího trusu na prodejní ploše i v regálech s balenými potravinami,“ informovala Běťáková.

Další kontrola bude provedena v pátek v dopoledních hodinách a od jejích výsledků se bude odvíjet další postup, jak připomněla Běťáková.

Mluvčí sítě prodejen Albert Dana Dvořáková ČTK řekla, že v zázemí pražské prodejny byly nalezeny dvě uhynulé myši, které se do obchodu pravděpodobně dostaly zvenčí, a to při expedici či příjmu zboží. K této hypotéze se podle Dvořákové přiklonila deratizační firma, která uzavřenou prodejnu pravidelně kontroluje.

Dobře fungující systém

„Vzniklý stav, tedy zjištěný trus a kadávery (uhynulé myši), lze naopak přičíst funkčnosti a účinnosti nastaveného deratizačního systému. ,Dovezení‘ hlodavci odebrali nástrahu a poté došlo k jejich úhynu na provoze,“ podotkla Dvořáková.

S obdobným problémem se setkali inspektoři SZPI na konci února, když byli nuceni uzavřít prodejnu Lidl v Prostějově. Na místě zjistili přítomnost myší, na některých potravinách si hlodavci evidentně i pochutnávali.

Celkem 280 supermarketů a hypermarketů Albert v Česku provozuje společnost Ahold.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám