Hlavní obsah

Tluchoře čeká pohovor s Nečasem, ODS o něm zatím jednat nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Poslanci ODS v úterý nehlasovali o budoucnosti Petra Tluchoře v čele svého klubu. Hlasování se přitom čekalo. Podle informací Práva však bude chtít premiér Petr Nečas vést s Tluchořem debatu, neboť prý není možný tak zásadní nesoulad mezi oběma činiteli.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Šéf poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř

Článek

Tluchoř je z pozice šéfa klubu členem nejužšího stranického vedení.  O jeho odchodu z čela klubu se v kuloárech mezi poslanci ODS hovoří v posledních dnech často.

Dlouholetému sněmovnímu předákovi ublížilo, že jej Kristýna Kočí na tajné nahrávce označila za člověka, s nímž řadu měsíců připravovala vnitrostranický puč uvnitř VV. [celá zpráva]

Poslanci nejsilnější vládní strany nejsou ohledně Tluchořova odvolání z čela klubu jednotní. Někteří jsou pro změnu, další připomínají, že vedení poslaneckého klubu se každoročně volí v červnu. Proto prý není důvod se ukvapovat. Tluchoř uvedl, že se hlasování v klubu nebrání. [celá zpráva]

Problém s Tluchořem mají kvůli aféře poslankyně Kočí i VV.

Tluchořovo neodvolání okomentoval zklamaně okamžitě na Facebooku Vít Bárta: "Zklamalo mě rozhodnutí ODS, kdy na dnešním poslaneckém klubu poslanci ODS v tichosti přešli intriky a podpásovky jejich šéfa Petra Tluchoře. Tento člověk chtěl shodit a rozeštvat současnou vládu. Jak si máme být jisti, že se to v budoucnu nebude opakovat??? Je slabostí ODS, že se s takovými lidmi neumí vypořádat."

Reklama

Výběr článků

Načítám