Hlavní obsah

Muže na Opavsku uštkla zmije, je ve vážném stavu v nemocnici

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Ve vážném stavu byl během velikonočního pondělka hospitalizován ve Slezské nemocnici v Opavě mladý muž, kterého nedaleko obce Hořejší Kunčice na Opavsku uštkla zmije obecná. Letos jde v Moravskoslezském kraji už o třetí případ hospitalizace člověka po uštknutí jedovatým hadem.

Foto: Profimedia.cz

Zmije

Článek

Zatímco v prvních případech šlo o exotické plazy, nyní na člověka zaútočil had, který se ve střední Evropě vyskytuje běžně.

„Čtyřiadvacetiletý pacient se nalézal ve vážném stavu, krátce po uštknutí zkolaboval. S posádkou byl sice zprvu v kontaktu, jeho obtíže se však začaly rychle zhoršovat,“ informoval v pondělí pozdě večer mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Zasahující lékařka musela podle něj postiženého uvést do umělého spánku, zajistit jeho dýchací cesty intubací a připojit muže k umělé plicní ventilaci.

„Posádka podala pacientovi léky a připravila ho na transport do zdravotnického zařízení. Postižený byl předán do péče anesteziologicko-resuscitačnímu oddělení Slezské nemocnice v Opavě,“ dodal  Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám