Hlavní obsah

Polonahý muž běhal po poli a křičel, že žijeme v Matrixu

– Hradec Králové
Právo,

Polonahého muže, pobíhajícího v pondělí po poli nedaleko Piletic, příměstské části Hradce Králové, uklidňovali městští strážníci. „Žijeme v Matrixu, odejděte nebo vás nechám zmizet,“ křičel na ně podivně se chovající mladík.

Článek

Podle svědků muž přijel v dopoledních hodinách, prorazil plot, narazil do stromu a uvízl s autem v poli. Spálil svoje oblečení, včetně dokladů a začal rozebírat motor vozidla. Kolem se povalovaly kabely, klimatizace i chlazení motoru.

„Tvrdil, že auto jezdí na vodu, proto musí všechny nepotřebné díly odstranit. Na kapotu si nasypal hlínu a začal ji šňupat. Muž, který byl pravděpodobně pod vlivem návykové látky, nedokázal nadiktovat ani své jméno,“ uvedla mluvčí hradeckých strážníků Eva Čížková.

Totožnost hlídka zjistila až z městské karty, která ležela na zemi u spálených věcí. „Vzhledem k tomu, že došlo k poškození plotu a nebylo možno na místě určit, zda se nejedná o vůz kradený či neoprávněně užívaný, byl sedmadvacetiletý muž předán k dalšímu šetření přivolané hlídce policie,“ dodala Čížková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám