Hlavní obsah

Putin bere víc peněz než Medvěděv

Právo, sw
Moskva

Ruský prezident Dmitrij Medvěděv bere ročně v přepočtu o milión korun méně než jeho předchůdce a nynější premiér Vladimir Putin. Vyplývá to z každoročního majetkového přiznání ruských vrcholných politiků.

Foto: Profimedia.cz

Ruský prezident Dmitrij Medvěděv (vlevo) s premiérem Vladimirem Putinem

Článek

Šéf Kremlu loni vydělal 3,378 miliónu rublů (2 mil. korun), Putin si přišel na 5,04 miliónu rublů (asi 3 mil. Kč). Celkem má prezident na účtech téměř pět miliónů rublů (téměř 3 mil. Kč). Jediným vozem, který je na něj napsaný, je stařičký sovětský veterán GAZ 20 Poběda z roku 1948.

Medvěděv má v pronájmu půl hektaru zemědělské půdy. S manželkou Světlanou vlastní obří byt o rozloze 367,8 m2, automobil VW Golf z roku 1999 a dvě parkovací stání. Na Světlaniných třech kontech je ale podle přiznání nulový zůstatek.

Nejbohatší z ruských vládních špiček je však ministr pro ekologii a přírodní zdroje Jurij Trutněv. Ten si loni vydělal v přepočtu téměř 70 mil. korun. Je to vidět i v garáži: podle přiznání vlastní mj. luxusní porsche a maserati.

Nejbohatší z manželek členů kabinetu je Olga, žena prvního místopředsedy vlády Igora Šuvalova. Přiznala příjmy ve výši blížící se čtvrt miliardě korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám