Hlavní obsah

Unikátní herní mobil od Sony Ericssonu bude stát 12 tisíc korun

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Sony Ericsson představila v únorů svůj nový chytrý telefon Xperia Play, který cílí především na hráče videoher. Přestože by novinka měla být na českém trhu dostupná až v květnu, někteří výrobci jí již zařadili do své nabídky. V předobjednávce je možné novinku pořídit už za necelých 12 tisíc korun.

Článek

Sony Ericsson Xperia Play se svým vzhledem velice podobá staršímu modelu Xperia X10. Dominantním prvkem telefonu je tedy dotykový displej. Pod ním jsou umístěna čtyři dotyková tlačítka.

První rozdíl proti modelu X10 je patrný při vysunutí klávesnice. Místo QWERTY kláves pro pohodlnější psaní se zde ukrývá herní ovladač, který je podobný joysticku od PlayStationu.

Co se her týče, k dispozici bude hned při uvedení na 60 různých her. Pro Xperii Play je vyvíjely přední herní společnosti, jako je Sony Computer Entertainment, Digital Legends, Electronic Arts, Gamehouse, Gameloft, Handy Games, nebo například Trendy Entertainment.

Novinka nabídne dotykový displej s úhlopříčkou čtyři palce a rozlišením 480 x 854 obrazových bodů. Zobrazit dokáže až 16,7 miliónu barev. Srdcem telefonu je procesor ARM7 Scorpion, který je taktován na 1 GHz. Pro ukládání dat je k dispozici 400MB vestavěná paměť, kterou je možné rozšířit pomocí paměťových karet typu microSDHC až o dalších 32 GB.

Rozměry telefonu jsou 119 x 62 x 16 mm a hmotnost 175 g. V pohotovostním režimu by měl v sítích 3G vydržet pracovat až 413 hodin. Při přehrávání hudby se novinka obejde bez zásuvky přes 30 hodin, nepřetržitě hrát hry je možné až pět a půl hodiny.

Foto: Novinky

Sony Ericsson Xperia X10

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám