Hlavní obsah

Výrostci napíchali do sedaček autobusu v Praze připínáčky

Novinky, Petr Nový
Praha

Osmnáctiletí výrostci považovali v pondělí večer za dobrou zábavu napíchat do sedadel autobusu pražské hromadné dopravy připínáčky. Měli však smůlu, řidič policistům dokázal chlapce podrobně popsat a ti rychle skončili na policejní služebně.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Po desáté hodině večer oznámil na linku 158 řidič autobusu poškození sedadel neznámými mladíky. Řidič si při jízdě všiml dvojice, která neustále přesedávala ze sedadla na sedadlo. V zastávce Nemocnice Krč přestoupili do jiného autobusu.

„Nově nastoupivší cestující následně řidiče upozornili, že v několika sedadlech jsou nastraženy špendlíky otočené hrotem nahoru a hrozí, že by se o ně někdo mohl zranit, nebo si poškodit oděv. Bodce v opěradlech by mohly také poranit dítě,“ řekl mluvčí policisté Tomáš Hulan.

Řidič policistům mladíky poměrně konkrétně popsal, což přispělo k jejich rychlému vypátrání a zadržení ve Štúrově ulici.

„Dvojice osmnáctiletých chlapců skončila na policejní služebně. Ke kvalifikaci jejich jednání bude stěžejní vyčíslení škody ze strany dopravního podniku,“ doplnil Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám