Hlavní obsah

Krejčíř chce vysoudit v JAR 5,6 miliónu odškodného

Právo, Michael Švec

Právníci zatčeného českého podnikatele Radovana Krejčíře zažalovali jihoafrického ministra policie Nathiho Mthethwu a komisaře Bhekiho Celeho kvůli nedávnému zásahu v Krejčířově domě. Žádají odškodnění ve výši 2,2 miliónu randů (5,6 mil. Kč), informoval server News 24.

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Článek

„Je to částka ve prospěch Krejčířova 18letého syna Dennise, jeho české návštěvy Miloslava Potišky, Krejčířova zaměstnance Michaela Arsiotise a jeho partnerky Tracey Swanepoelové,“ vysvětlil o víkendu advokát Piet du Plessis agentuře Sapa.

Krejčíř junior žádá milión randů (2,56 mil. Kč), Arsiotis a Potiška po 500 tisících a Swanepoelová 200 tisíc. Jmenované čtyři osoby byly – na rozdíl od Krejčíře – v jeho domě přítomny policejnímu zásahu a podle agentury uvedly, že byly policisty „uneseny, napadeny a trýzněny“.

„Když policisté vnikli do domu, svázali Dennise provazem, odvedli ho, vyhrožovali mu a později jej opět propustili,“ uvedl du Plessis. S ostatními se podle něj rovněž „zacházelo protiprávně“.

Policejní prohlídka v Krejčířově domě, při níž byl údajně nalezen seznam lidí údajně určených k likvidaci, následovala po vraždě majitele bezpečnostní agentury Cyrila Beeky, jehož jméno podle úřadů na seznamu rovněž figurovalo. Krejčíře, jenž zatím čelí obvinění z pojistného podvodu, soud poslal do vazby poté, co se po krátkém útěku sám vzdal úřadů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám