Hlavní obsah

Mladík v pražském autobusu vytáhl na revizora pistoli

Novinky, Petr Nový
Praha

Pražští kriminalisté pátrají po muži, který v pátek při kontrole jízdenek vytáhl na revizora pistoli ráže devět milimetrů. Incident se stal v autobusu hromadné dopravy mezi stanicí metra Letňany a zastávkou Tupolevova, pár minut po čtvrté hodině odpoledne.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Doposud neznámý muž místo předložení platné jízdenky při přepravní kontrole vytáhl zbraň. Z bezprostřední blízkosti mířil na revizora, poté ho vytlačil ven z autobusu linky číslo 140 na zastávku Tupolevova a zmizel v přilehlém sídlišti,“ řekla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Mladému muži dělala společnost žena středního věku. Vzhledem k tomu, že si byl pár velmi podobný, kriminalisté se domnívají, že se může jednat o jeho matku. V případě dopadení hrozí muži za nebezpečné vyhrožování až tříleté vězení.

Muž vypadal na věk 25 let, je vysoký asi 165 centimetrů, štíhlé až hubené postavy. Oblečený byl do světlého jutového saka a tmavého trika. Na hlavě měl černý klobouk s širokým okrajem a nazrzlé vlasy svázané do culíku. V obličeji měl ostré rysy, krátké strniště a světle modré oči.

Žena je ve věku kolem 50 let, vysoká 165 centimetrů, štíhlé postavy. Blond vlasy měla krátké a vlnité, oblečena byla do světlého kabátu ¾ délky.

„Případné informace o dvojici přijmou policisté na jakékoliv služebně policie nebo tísňové lince 158,“ doplnila Rösslerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám