Hlavní obsah

Zahrajte si golf s Tigerem Woodsem a vyhrajte šampionát The Masters

Novinky, Ondřej Lazar Krynek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právě vychází další pokračování golfového simulátoru Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters, které je určeno nejen herním konzolím PlayStation 3, Wii a XBox 360, ale nově i mobilnímu telefonu iPhone a iPodu touch. Ve hře určené až pro čtyři hráče se vydáváte po cestě k vítězství turnaje Masters.

Článek

Již popatnácté vychází u EA Sports velmi populární sportovní hra Tiger Woods PGA Tour 12, kterou jsme otestovali na herní konzoli Sony PlayStation 3. Nejvýraznější novinkou oproti předchozím dílům je zaměření se na golfový šampionát The Masters, který je jedním ze čtyř hlavních grandslamových golfových turnajů a v reálném světě je určen jen mužům. Oproti ostatním se každý rok hraje na stejných hřištích Augusta National Golf Club s mnohem menším počtem hráčů.

Na konzoli PlayStation 3 má hra ideální parametry pro fajnšmekry. Obraz je v HD rozlišení, zvuk v Dolby Digital, podporuje bezdrátový headset a především je možné stejně jako v předchozí verzi hru ovládat pomocí pohybového ovladače PlayStation Move, čímž je dosaženo velmi věrohodného pocitu hraní. Samozřejmě je možné užít i klasický ovladač DualShock, ale zážitek není a pro nikoho nebude tak věrohodný.

Pro hráče je po on-line přihlášení se do hry připravena možnost vydat se na rychlou hru nebo jít za vysněným cílem a vyhrát The Masters, který se hraje už od roku 1934 a je v reálném životě honorován částkou 7 500 000 amerických dolarů, tedy asi 130 miliónů korun.

Po vybrání Road to The Masters je vám nabídnuta možnost začít hrát první utkání, prohlédnout si zajímavé reálné momenty turnaje od roku 1935 až po rok 2010, vybrat si po dobrých výsledcích vlastního sponzora, dokoupit si lepší vybavení v golfovém shopu nebo se postarat o svou kariéru.

Samozřejmostí je i výběr hráče, za kterého budete hrát. Může to být jedna z hvězd jako Tiger Woods, Chris DiMarco, Jim Furyk, Ian Pouler, Justin Rose, Adam Scott, Camilo Villegas a další úspěšní golfisté, nebo si můžete vytvořit vlastní profil díky nahrání fotografie.

Samotné hraní sice asi nenadchne příznivce dokonale propracované grafiky, ale všechny musí zaručeně uchvátit věrohodnost hraní. Na hřišti hrajete nekompromisně jako profesionál a proti sobě máte skutečné golfové špičky. U sebe máte sice golfového nosiče, který vám se vším pomůže, to hlavní, tedy dobrý odpal, je ale na vás.

Hřiště si můžete prohlédnout, vybrat si ideální hůl u níž máte náhled kam asi odpálíte a sledovat úroveň i směr větru. S herním ovladačem PlayStation Move je hra mnohem lehčí a přirozenější, neboť míček odpalujete jako ve skutečném golfu a natočení i rychlost ovladače přesně odpovídají reálnému odpalu. Po zahrání vidíte dráhu letu a slyšíte reakce publika. Vyhrát není zdaleka tak lehké, jak se může zdát.

Hodnocení: 8/10

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám