Hlavní obsah

Nová vlajková loď z Finska: Nokia E7 se začne prodávat v pondělí

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová vlajková loď společnosti Nokia – model E7 se začne prodávat v pondělí 4. dubna. Na svých internetových stránkách to uvádějí někteří internetoví prodejci, kteří novinku nabízí v předprodeji. Původně přitom finský výrobce plánoval zahájení prodeje už na prosinec loňského roku.

Článek

Nokia E7 je primárně určena pro businessmany, na cestách by jim měla nahradit notebook a dovolit plnohodnotně pracovat. I proto je vybavena velkým čtyřpalcovým displejem s rozlišením 360 x 640 obrazových bodů a s výsuvnou QWERTY klávesnicí.

Foto: Novinky

Nokia E7

Ta vychází z tradičních počítačových klávesnic. Psát všemi deseti prsty na ní kvůli drobným rozměrům ale nejspíš nebude možné. Přesto je na ní, soudě podle předchozích generací s podobnou klávesnicí, psaní rychlejší a příjemnější než na dotykových displejích a tradičních mobilních klávesách.

Foto: Novinky

Nokia E7

Srdcem telefonu bude procesor ARM1176 s frekvencí 680 MHz, který bude mít k dispozici 256 MB operační paměti. Pro uložení dat je novinka vybavena vestavěnou pamětí s kapacitou 16 GB.

Foto: Novinky

Nokia E7

Ve výbavě Nokie E7 nebude chybět Bluetooth, wi-fi, nebo GPS s doživotní aktualizací map zdarma. Samozřejmostí bude vestavěný fotoaparát s rozlišením osm megapixelů, který bude vybaven dvoubodovým bleskem a bude schopný natáčet i videa ve vysokém rozlišení.

Tuzemské internetové obchody aktuálně nabízejí Nokii E7 v předobjednávce za 14 500 Kč. Zakoupit jej je možné v bílé, šedé a modré barvě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám