Hlavní obsah

Rebelové udeřili v iráckém Tikrítu, zabili pět desítek lidí

Bagdád
Aktualizováno

Nejméně 53 obětí si vyžádal v úterý odpoledne útok ozbrojené skupiny na budovy provinční rady v iráckém Tikrítu. Dalších 95 lidí bylo podle BBC zraněno. Policie, která budovu poté obklíčila, útočníky, kteří drželi rukojmí, po několika hodinách přemohla a šest jich zabila.

Foto: Kareem Raheem , Reuters

Teroristické útoky jsou v Iráku stále poměrně časté. Ilustrační foto

Článek

„Dva policisté byli zabiti před budovou a máme zprávy, že dalších osm zemřelo uvnitř,“ řekl původně představitel bezpečnostních sil agentuře AFP. Před budovou zahynul šéf policie ve městě a jeho zástupce. Pak ale Reuters uvedl, že obětí je dvacet. Nakonec jich bylo 53.

Do budovy se útočníci dostali, protože se před vchodem odpálil sebevražedný atentátník. Pak vybuchla další nálož v autě zaparkovaném před vchodem a skupina ozbrojená samopaly a granáty vtrhla do budovy rady.

Útočníci ve vojenských uniformách se v budově opevnili a drželi rukojmí. Většinu jich zabili. Zemřeli i tři poslanci. Z druhého patra stříleli na zasahující policisty.

O identitě útočníků nebylo nic uvedeno, ale mohlo jít o sunnitské radikály, nebo příznivce Saddáma Husajna, který se v tomto městě narodil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám